12092250 SportveldenLANGWEER - VV Langweer heeft zondagmiddag verrassend koploper Dronrijp op de knie gekregen. Op sportpark Tsjillân werd het een 3-1 overwinning voor de ploeg van trainer Guido Pen.

Ondanks het veldoverwicht waren de Langweerders continu gevaarlijk op de flanken. Edwin Drost opende na 25 minuten de score, het zou niet zijn enige doelpunt worden. Dronrijp rechtte de rug en kwam vlak voor rust langs zij, door een benutte vrije trap die keeper Jesse Bilstra kansloos liet.

De tweede helft kende een vergelijkbaar beeld. De roodhemden kwamen met gevaarlijke aanvallen onder de druk van de koploper in de vijfde klasse vandaan. Rond de zestigste minuut kwam dit ook op het scoreformulier tot uitdrukking. Edwin Drost maakte zijn tweede doelpunt. Een kwartier later was het opnieuw raak voor Drost, die profiteerde van wanorde in de verdediging van Dronrijp.

Het derde doelpunt brak definitief het verzet van de tegenstander. Langweer kwam daarna niet meer in gevaar. Door de overwinning vinden Langweer, met zeven punten uit vijf wedstrijden, terug op plek 6. Dronrijp is ondanks het verlies nog wel koploper. VV Langweer speelt aankomende zondag de uitwedstrijd tegen de huidige nummer twee Oldeholtpade.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)