renado de blesse 2SINT NICOLAASGA - Renado heeft zondagmiddag een verdiende 3 -2 overwinning behaald op De Blesse. Beide teams hadden deze middag wat recht te zetten. Renado verloor in Aldeboarn met 6-2, en De Blesse ging op eigen veld kansloos met 1-4 onderuit tegen VENO. De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Bauke van der Werf, een op en top Renado-man, die jarenlang de thee voor de spelers verzorgde.

Renado liet vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk zien dat ze deze middag wat hadden recht te zetten. Harun Raposki opende de score, maar De Blesse wist vrij snel op gelijke hoogte te komen dankzij een prachtig doelpunt. Renado liet het er niet bij zitten. Door de doelpunten van Reggy Meurs en Theunis Sloothaak werd de ruststand 3-1. In de tweede helft dreigde Renado weer in de oude fout te vervallen met slordig voetbal en knullig verdedigen. De Blesse strafte dit af en maakte de aansluittreffer. De Sint Nyksters schrokken blijkbaar en vanaf dit moment namen zij weer het heft in handen en trokken het spel weer naar zich toe.

De slotminuten werden spectaculair. In de laatste minuut kwam Reggy Meurs alleen op de keeper van De Blesse af, maar schoot de bal huizenhoog over. In de laatste tegenaanval kwam er een enorme kans voor de tegenstander, maar tot opluchting van het thuispubliek ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter konden de zwaarbevochten drie punten in Sint Nyk worden gevierd.