De eerste nacompetitiewedstrijd van Renado 1 stond zondag 9 juni 2024 op het programma. Tenminste, daar hoopte de club op. Waar Renado met name voor de winterstop prima resultaten behaalde (de ploeg speelde eigenlijk continu in de top vijf), daar waren de resultaten na de winterstop wisselvallig. Puike wedstrijden werden afgewisseld met wedstrijden waarin alles mislukte.

Voor de winterstop gingen de doelkansen er bijvoorbeeld vaak net wel in, na de winterstop vaak net niet. Feit blijft dat Renado ondanks het ontbreken van doelpunten eigenlijk in geen enkele wedstrijd van de mat werd gespeeld. Feit blijft ook dat Renado als vijfde van onderen eindigde, en dat zij dus (“dankzij” de uitgebreide promotie – degradatieregeling, zoals die bedacht is door de KNVB…) veroordeeld werd tot het spelen van nacompetitie.

Het Groningse Siddeburen kwam op bezoek. Hoewel het weer niet helemaal meespeelde, was de publieke belangstelling méér dan goed te noemen. In de eerste helft was Renado wat beter. De spelers voetbalden wat makkelijker, maar het was nog ietwat afwachtend. In de 26e minuut werd een prima aanval van Renado door Guus Bax beloond met een doelpunt. Zijn diagonale schuiver was de doelman van Siddeburen te machtig. Daarna volgde een wat slordige fase van Renado. En in de 30E minuut leidde dat tot een onverwachte tegentreffer. Een op zich ongevaarlijk ogend afstandsschot trof doel. Met de paalstand (1–1) werd er gerust.

Direct na rust (uw verslaggever was nog niet eens ter plaatse, we schrijven de 46e minuut) kwam Siddeburen op 1 – 2. Vanaf dat moment was het voor Renado natuurlijk alle hens aan dek. Meerdere aanvallen volgden elkaar op. In de 53e minuut kreeg Renado een penalty, vanwege hands in hun strafschopgebied. Ik moet zeggen dat die pengel goed werd ingeschoten, maar ik moet ook zeggen dat hun keeper er erg goed bij zat! Hij keerde de strafschop, en later bleek dat dát een essentieel moment in de wedstrijd was.

Renado probeerde het nog van alle kanten. Maar het zat er simpelweg niet meer in. Dat zij er in de 90e minuut via een (overigens prachtig) zondagsschot nog 1 – 3 van wisten te maken is alleen voor de statistieken van belang.