Na een jarenlang verblijf in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal (vanaf 2010) viel afgelopen zaterdag helaas het doek voor het eerste elftal van VVI uit Idskenhuizen. In de nacompetitie wedstrijd tegen Rijperkerk 1 verloor VVI na het nemen van strafschoppen.

Het was al met al een bewogen zaterdag. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van trouwe en fanatieke VVI-supporter Gerrit Hoekstra. Daarna kregen we een wedstrijd te zien die eigenlijk wel een beetje symbool stond voor het hele seizoen van VVI 1: net niet... Ook deze wedstrijd waren er genoeg kansen voor VVI maar helaas werden ze niet benut. De grootste kans was wel voor Jan Faber die in de 2e helft van de verlenging de bal, die niet te missen leek, toch snoeihard op de lat wist te schieten.

Na 120 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord en dus moesten penaltys de beslissing brengen.Ook nu schoten er twee spelers van VVI op de lat en daar stond maar 1 misser van Rijperkerk tegenover.

Uithuilen en opnieuw beginnen. Er zit niets anders op. Te beginnen volgende week tijdens de traditionele afsluitende familiedag. Want ondanks deze grote teleurstelling raken we niet in de war en blijven we gewoon doen wat we altijd doen; voetballen met passie en respect.

Foto's: VVI - Tekst: Pieter Taconis

240601 RIjperkerk VVI 2 1000

240601 RIjperkerk VVI 3 1000

240601 RIjperkerk VVI 4 1000

240601 RIjperkerk VVI 5 1000

Indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van trouwe en fanatieke VVI-supporter Gerrit Hoekstra.240601 RIjperkerk VVI minuut stilte 1000