De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

In d240518 VVI HeerenveenseBoys 8 1000e laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was het voor VVI van groot belang om een goed resultaat te halen tegen de koploper van de competitie: Heerenveense Boys. Al bij opkomst van de teams was het duidelijk dat bij de thuisclub alles uit de kast werd gehaald: een ballonnenboog, enorm veel oranje rook en heel erg veel aanwezige VVI-supporters zorgden voor de perfecte sfeer voor de mannen van vertrekkende hoofdcoach Bas Bijen.

Vanaf het begin was het duidelijk dat VVI vandaag niet de beter voetballende ploeg was maar wel de ploeg die het liefst wilde winnen. Al na zes minuten mocht Kevin Meijer aanleggen voor een vrije trap op een meter of 20 van het doel van Heerenveense Boys. De keeper was niet bestand tegen de venijnige stui,t die in het schot zat en dus kende VVI een droomstart.

Na een minuut of twintig maakte Heerenveense Boys de gelijkmaker, maar even daarna mocht Kevin Meijer weer aanleggen en via een aantal benen verdween ook deze vrije trap in de goal. Hierna kreeg de thuisclub nog twee dikke kansen, die er net niet ingingen. De ploegen gingen met een 2-1-stand de rust in.

In de eerste 25 minuten van de tweede helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar toen ineens sloeg de vlam in de pan. De "bank" van Heerenveense Boys liet erg duidelijk merken dat ze niet blij waren met de beslissingen van de scheidsrechter en gingen daarbij over de grenzen van het fatsoen. Dit resulteerde in een rode kaart voor zowel de trainer en de assistent-trainer van Heerenveense Boys. Bovendien besloot de scheidsrechter om de wedstrijd tijdelijk te staken.

Na een minuut of vijftien werd de wedstrijd hervat en volgden er nog twintig spannende minuten, waarin er nog wel kansen waren maar beide ploegen niet meer wisten te scoren.

Door dit resultaat heeft VVI zaterdag 25 mei 2024 in de uitwedstrijd tegen concurrent VV Heerenveen genoeg aan een gelijkspel om ook volgend seizoen in de 2e klasse te kunnen spelen.
De wedstrijd begint om 14.30 uur en we gaan ervan uit dat een ieder die VVI een warm hart toedraagt deze zaterdagmiddag aanwezig is om de ploeg te steunen.

Foto's en video: VVI

 

Gevangen op video: de 1-0 van Kevin Meijer

240518 VVI HeerenveenseBoys 7 1000240518 VVI HeerenveenseBoys 9 1000240518 VVI HeerenveenseBoys 10 1000240518 VVI HeerenveenseBoys 11 1000

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?