I240404 VVV SneekZwartWit 4n de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sneek Wit Zwart 1 slaagde VVI 1 er niet in om verder afstand te nemen van de tiende plek op de ranglijst. Het gaat er nog om spannen in de laatste drie wedstrijden van het seizoen.

VVI begon waardeloos aan de wedstrijd. Binnen 1 minuut scoorde SWZ en kon het strijdplan van de thuisclub de prullenbak in. Na een half uur werd Giedo de Weerd onderuit gehaald en kreeg VVI een strafschop maar tot groot verdriet van de vele aanwezige toeschouwers kon de keeper van SWZ redelijk makkelijk zijn doel schoon houden. Nadat er nog een 100% kans door VVI werd gemist viel aan de andere kant de 0-2 , wat ook de ruststand was.

Na een slecht eerste kwartier van de 2e helft lukte het VVI om beter en aanvallender te gaan voetballen wat resulteerde in een hand vol kansen en mogelijkheden maar op de één of andere manier ging de bal er niet in. Toen het dan, via een prima goal van Rutger Portena, toch lukte leek er nog van alles mogelijk voor de thuisclub.
Er werd nog meer op de aanval gespeeld in de hoop om minimaal op gelijke hoogte te komen.

De voorwaartsen van SWZ kregen hierdoor meer ruimte en toen Kevin Meijer aan de noodrem trok en met rood van het veld werd gestuurd was de wedstrijd gespeeld.
VVI probeerde het nog wel maar kreeg nog 2 counters om de oren. Al met al een onnodige nederlaag in een wedstrijd waar veel meer in had gezeten voor VVI.

• Zaterdag 12 mei 2024 VVI: 1 gaat op bezoek bij SC Stiens 1. Aanvang 14.30 uur.