De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Scaakclub De Hynstesprong uit Sint Nicolaasga sluit seizoen 23-24 af. Van links naar rechts v. l. n. r.  Joop Schouten, Klaas Koopmans, Sjef de Leijer, Thijs de Jong, Harm Hania, Piet  Keestra en  Siep Osinga.Schaakclub De Hynstesprong uit Sint Nicolaasga heeft zijn seizoen '23-'24 afgesloten met een traditionele slotvergadering. Alle spelers konden worden gefeliciteerd met goede resultaten in de voorbije competitie en met een plezierig seizoen zonder ook maar een enkel probleem.

In de wintercompetitie kan er maar één kampioen zijn, niet een ex aequo als vorig jaar, maar een enkele, zoals de club gewend was. Siep Osinga uit Wâldsein haalde de meeste punten en kon zo voor de derde keer in de clubhistorie een kampioenschap vieren. Hij verloor geen enkele partij, speelde slechts enkele remises: 12,5 punt.

Op de tweede plaats eindigden met elk 7,5 punt de Sint Nykster Sjef de Leijer en de Jouster Joop Schouten. Daarna volgden Harm Hania (Sneek) en Klaas Koopmans (Sint Nyk) met elk 6,5 punt en Thijs de Jong (Oudehaske) met 6. Ook Piet Keestra (Koufurderrige) deed het goed: hij speelde een aantal fraaie remises, waarvan hij er in ieder geval twee had moeten winnen. Tegen Sjef de Leijer en Harm Hania ging hij akkoord met remise, maar als hij doorgespeeld had, waren beide partijen waarschijnlijk door hem gewonnen.

De leden zijn na een lang seizoen voorlopig moegestreden en gaan nu eerst op zomerreces, tot na de festiviteiten van begin september in Sint Nicolaasga. Daarna volgt seizoen ’24-’25.

Op de foto van links naar rechts Joop Schouten, Klaas Koopmans, Sjef de Leijer, Thijs de Jong, Harm Hania, Piet Keestra en Siep Osinga.

Foto: De Hynstesprong

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?