Menu

zoeken

07091956 Friese paarden Willem WesterReitze Faber uit Sint Nicolaasga heeft van De Fryske Quadrille de Zilveren Lepel ontvangen. De onderscheiding krijgt hij voor zijn tomeloze inzet voor het gezelschap, dat met acht sjezen en Friese paarden ervoor op muziek een dans ten uitvoer brengt. Op elke sjees zit een paar in Fries kostuum. Faber is sinds 2008 instructeur van het bijzondere gezelschap, dat in binnen- en buitenland optreedt. Daarvoor was hij ook al actief.

De melkveehouder was altijd de man, die tijdens de optredens en trainingen het fluitsignaal gaf, maar om gezondheidsredenen heeft hij die taak moeten neerleggen, meldt Phryso. ,,Reitze is een man van weinig woorden, maar met een scherp oog voor de afstanden en figuren bij het rijden van de proef.’’ Het bestuur van de Fryske Quadrille zei tijdens de jongste ledenvergadering, waar de Zilveren Lepel werd uitgereikt, erg blij te zijn met de ondersteunende rol van Reitze Faber.

Foto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!