Menu

zoeken

240420 Simpelveld ThijsWIersma wint BergomloopThijs Wiersma (15) uit Sint Nicolaasga heeft zaterdag 20 april 2024 de Bergomloop van Simpelveld gewonnen. Het is één van de grootste Nieuwelingen- en Juniorenwedstrijden op de wielerkalender en kent een fraaie historie met oud-deelnemers als Tom Dumoulin en Matthieu van der Poel. De laatste wist als junior de koers twee keer te winnen. De wedstrijd staat bekend om het zware parcours waarin 11 keer een flinke heuvel wordt beklommen.

In een veld van 120 nieuwelingen – van 15 en 16 jaar - sprintte Wiersma vanuit een kopgroep naar de winst en behaalde zo zijn grootste overwinning op de fiets tot nu toe. Als schaatser van gewest Fryslân mocht Thijs Wiersma afgelopen winter ook al meerdere keren een NK-podium beklimmen. Hij zit nog volop in de opbouw van dit seizoen.

Het volgende grote doel zijn de Nederlandse Kampioenschappen op de weg, die dit jaar In Drenthe plaatsvinden. De renners treffen daar een vergelijkbaar parcours op en rond de voormalige vuilnisbelt van de VAM in Wijster. ,,Die klimmetjes op de VAM-berg liggen me nog iets beter dan die in Simpelveld’', aldus Wiersma.

Foto: eigen fotoHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!