Menu

zoeken

240313 SIntNyk Hapkido FemkeBouwhuijsen 1000Femke Bouwhuijsen op de eerste plek.Joas (6) en Femke (10) Bouwhuijsen uit Sint Nicolaasga kwamen zaterdag 13 april 2024 tijdens westrijden van de Koreaanse zelfverdedigingssport hapkido uitstekend voor de dag. De vierde editie van de International Martial Arts Hall of Fame in het Gelderse Aspen leverde hen verschillende podiaplaatsen op. De leerlingen van hapkidoschool De Oase/Si-Jak in Sint Nicolaasga behaalden met elkaar zoveel eerste, tweede en derde prijzen, dat ze als school ook een eerste prijs wonnen.

Opmerkelijk was de prestatie van Mare Westra van de Sint Nykster hapkidoschool, die op zondag 14 april 2024 haar Nederlandse titel prolongeerde. Daarmee bereikte ze als een van de 85 sporters uit de hele wereld om genomineerd te worden als Martial Artist in de bronzen klassen voor de award Competitor of the Year. Ook haar eerder behaalde Europese, Nederlandse en Duitse titels wogen in de beoordeling daarvoor mee. De sportster uit Delfstrahuizen eindigde als eerste bij de selfdefence en tweede zowel bij de breektest als vertesprong.

Femke Bouwhuijsen eindigde op een derde plaats met haar vertesprong en breektest. Joas Bouwhuijsen werd eerste op de breektest en derde op de vertesprong. Andere leerlingen van de school in Sint Nyk deden het ook prima. Otto Kalsbeek (21) uit Echtenerbrug behaalde een derde plek bij zowel de selfdefence als de vertesprong. Jason Pries (21) werd eerste en derde bij selfdefence.

Martin Zingel van De Oase, zelf drievoudig wereldkampioen, zei erg trots op de topprestaties van al zijn pupillen te zijn. Hij nodigt belangstellende uit twee gratis proeflessen in de Koreaanse zelfverdedigigsport hapkido te volgen. Iedereen vanaf zes jaar is van harte welkom op de donderdag van 18.15 tot 19.15 uur in de gymzaal Kerklaan 76 te Sint Nicolaasga. Info Martin Zingel 06-54325285

Foto's: De Oase/Si-Jak

Na een eerste plek op de breektest werd Jason Bouwhuijsen derde (foto) op de vertesprong.240313 SIntNyk Hapkido JoasBouwhuijsen2 1000Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!