240413 VVI Dronrijp 3
Na de slechte wedstrijd van vorige week was de spelers van het eerste elftal van VVI er alles aan gelegen om deze middag de drie punten in Idskenhuizen te houden. Al in de eerste minuut leek dat een moeilijk verhaal te gaan worden; na slordig balverlies en een fout van de VVI keeper schoot Dronrijp de 0 - 1 binnen.

VVI ging direct op zoek naar de gelijkmaker en die werd na 15 minuten gevonden. Johannes Lindeboom rondde een keurige aanval netjes af. Helaas bleef de thuisclub daarna erg slordig voetballen. VVI kreeg kansen maar gaf er ook teveel weg wat resulteerde in een 1-2 achterstand bij rust.

Na rust een fanatieker VVI.  De gelijkmaker kon eigenlijk niet lang uitblijven en het was Giedo de Weerd die aan het eind stond van een prima aanval: 2-2. Daarna probeerde Dronrijp op allerlei manieren te voorkomen dat de thuisploeg ook nog op voorsprong zou komen. De keeper van Dronrijp speelde hierin een hoofdrol. Niet alleen door een paar prima reddingen maar ook met onnodig provocerend gedrag waar in en buiten het veld (te) fel op gereageerd werd. Dit was voor de scheidsrechter reden genoeg om de ploegen voor een  afkoelingsperiode van 5 minuten de kleedkamers in te sturen.

Na de hervatting was het voor beide ploegen moeilijk om de draad weer op te pakken. De energie leek wat uit de wedstrijd, hoewel VVI langzaam maar zeker aanzette voor een slot offensief. Dat leidde in de 89e minuut tot een vrije trap vlak buiten de 16 meter van Dronrijp. " Good old" Ronald de Jong stond achter de bal, zag dat de keeper de muur niet goed neerzette en schoot op prachtige wijze de 3-2 binnen.

Dronrijp ging in de extra tijd met man en macht naar voren in een poging om alsnog de gelijkmaker te forceren. Dat leek in de allerlaatste minuut ook nog te lukken maar gelukkig was daar keeper Jelle Jelsma die zijn fout uit de eerste minuut goed maakte met een onnavolgbare redding.Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde en was VVI erg blij met de 3 zwaar bevochten punten.

Op zaterdag 20 april 2024 speelt VVI  de uitwedstrijd tegen Leovardia. Aanvang 14.30 uur.