Menu

zoeken

240406 SintNyk badmintontoernooi 7  1000Johan Markus staat klaar om de pluim te pareren.Badmintonvereniging de Plûmkejeiers uit Sint Nicolaasga pakt het jaarlijkse badmintoernooi groots aan. Voor de editie van zaterdag 6 april 2024 in de Doniahal werden naast eigen leden en introducés ook leden van andere badmintontoernooiverenigingen uitgenodigd. Zodoende waren ook spelers uit Joure, Workum, Bolsward en Balk present. Veertig ervaren en minder ervaren badmintonspelers speelden met elkaar voor de winst.

Voor De Plûmkejeiers is het toernooi al jaren een speelse manier om introducés kennis te laten maken met de sport en nieuwe leden te werven. Door dit jaar ook andere verenigingen uit te nodigen, hoopte de organisatie op een grotere competitie, meer verscheidenheid in het spel en het allerbelangrijkste: meer bekendheid voor de sport. Want badminton is meer dan alleen campingsport en dat was te proeven tijdens het toernooi.

“Badminton is in tige tagonklike sport en dat wol we mei dit toernooi sjen litte. Jo hoege gjin bodybuilder of topsporter te wêzen om mei te dwaan. Dochs fereasket de sport, as jo it goed spylje wolle, úteinlik wol een bepaalde fitness, spierkontrôle en spyltaktyk. Troch betûfte en minder betûfte spilers en jong en âld byinoar te setten krije jo in mingde groep dy't mei en fan elkoar leart”, vertelt Theunis van der Molen, die het toernooi samen met Martin Boonstra en Romke Agricola organiseerde.

Nadat er tien zinderende badmintonrondes werden gespeeld door alle deelnemers, moesten Janita Hoekstra uit het Tjerkgaast en Remco Wolters uit Joure het in de finale opnemen tegen Ilse Lolkema uit Sint Nyk en Johan Markus uit Joure. Janita en Remco pakten uiteindelijk met een stand van 28-22 de winst en lieten hun tegenstanders als tweede achter zich.

Tekst Jozephien Sieperda
Foto's Menno Dijkstra
240406 SintNyk badmintontoernooi 5  1000
 
\Jolanda Lolkema concentreert zich op de opslag240406 SintNyk badmintontoernooi 6  1000
 
 
Martin Boonstra (in rood shirt) duikt naar de pluim.240406 SintNyk badmintontoernooi 8  1000
 
240406 SintNyk badmintontoernooi 9  1000
 
240406 SintNyk badmintontoernooi 10  1000240406 SintNyk badmintontoernooi 11  1000


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!