150904 trainer langweer Guido pen variantLANGWEER - Langweer heeft zich uitstekend gerevanceerd van de verliespartij, die de ploeg een week eerder op Terschelling tegen AVV leed. Blauwhuis, dat tot dusver ongeslagen was, werd met 6-2 aan de kant gezet.

Al binnen tien minuten kan de keeper van de tegenstander de bal uit het net vissen. A-junior Pieter Marten Brinksma scoorde tweemaal. Een monsterscore leek in de maak, toch bleef Blauwhuis continu gevaarlijk. Keeper Jesse Bilstra van Langweer liet echter een uitstekende indruk achter met een aantal belangrijke reddingen. Kansen waren er over en weer. Toch werd er pas net voor het rustsignaal gescoord. Dominique van Zwol zette de 3-0 op het scorebord.

In de zestigste minuut maakte invaller Edwin Drost zijn eerste doelpunt. Een dikke vijf minuten later was het weer raak voor Drost, die de stand op 5-0 bracht. Vijf minuten later, deed Blauwhuis wat terug. De ploeg wist tien minuten voor tijd zelfs de 5-2 te maken. Toch was het Langweer dat in blessuretijd nog een keer wist te scoren. Sander Drost liet zijn naam ook op het scoreformulier noteren.

Voor Langweer en trainer Guido Pen waren dit de eerste punten in het seizoen dat nu drie wedstrijden onderweg is. Volgende week reizen de roodhemden af naar Bakhuizen om daar aan te treden tegen de plaatselijke R.K.V.V.

(Archieffoto: De Zakenman)