Menu

zoeken

Tijden240323 SintNyk hengstenshow 1  1000s de spectaculaire hengstenshow in de manege van Sint Nicolaasga lieten maar liefst 26 dekhengsten zich zaterdag 23 maart 2024 het beste van zichzelf zien. Het publiek was massaal naar Sint Nyk gekomen en dat zorgde voor een volle manege met een geweldige sfeer.

Voordat de hengsten een voor een de ring mochten betreden, werd de show geopend met een optreden van een negental jonge amazones van PSV De Oorsprong op hun stokpaardjes, die enthousiast over de opgestelde hindernissen sprongen. Gevolgd door een zestal amazones die vakkundig met hun pony’s over een aantal hindernissen, waaronder een picknick tafel sprongen, waarbij de lat, in dit geval de springbalk, letterlijk en figuurlijk steeds een beetje hoger werd gelegd.

Daarna was het echt tijd voor de stoere Friese dekhengsten, waarvoor het inmiddels opgewarmde publiek met grote getale gekomen was. Wat een spektakel om al deze prachtige stoere “mannen” zo door de ring te zien “denderen”. Niet alleen waren er deze middag de Friese hengsten te bewonderen, ook een drietal stoere Barock Pinto-hengsten, een Hackney-hengst, een Groninger hengst en een KWPN’er hengst probeerden het toch meest Friese paard liefhebbende publiek voor zich te winnen.

Drie uren lang was het genieten van een afwisselende show met hengsten in de lange lijnen, aan de hand of onder het zadel. Ook ontbraken enkele nakomelingen niet en soms waren deze nog maar enkele weken oud.

Halverwege het programma werd deze onderbroken door het optreden van een viertal Friese sjezen met daarop de berijd(st)er in originele klederdracht, die een kür op muziek reden. Prachtig om het Friese paard te zien waarvoor hij vroeger veel gebruikt werd. Al met al een middag waarop manege Sint Nicolaasga met trots kan terugzien op een geslaagd evenement en blij is met de inzet van zoveel leden.

Foto's: Menno Dijkstra

240323 SintNyk hengstenshow 2  1000

240323 SintNyk hengstenshow 3  1000

240323 SintNyk hengstenshow 4  1000

240323 SintNyk hengstenshow 5  1000

240323 SintNyk hengstenshow 6  1000

240323 SintNyk hengstenshow 7  1000

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!