In een s240309 VVI Bolsward 1pannende wedstrijd met alles erop en eraan wist het eerste elftal van VVI Idskenhuizen zaterdag 9 maart 2024 drie belangrijke punten in Idskenhuizen te houden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor VVI maar daarna nam Bolsward het over en kwam met 0- 1 voor. Nadat Bolsward ook nog een keer de paal raakte, leken de ploegen met 0- 1 de rust in te gaan. Daar dacht Jan Faber anders over. Hij schoot in de allerlaatste minuut op schitterende wijze de 1 - 1 binnen.

VVI kwam scherp uit de kleedkamer en binnen 2 minuten scoorde Jan Faber zijn 2e doelpunt van de wedstrijd. Gesteund door deze snelle voorsprong kwam VVI een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft al bleef ook Bolsward gevaarlijk.

Om de wedstrijd nog wat spannender te maken besloot de scheidsrechter om beide grensrechters zo nu en dan te negeren. Bij zowel de 2-2 van Bolsward als ook de 3-2 van VVI stonden beide grensrechters voor buitenspel te vlaggen maar werden ze "overruled" door de scheidsrechter. Bij Bolsward hadden ze hier meer moeite mee dan bij de thuisploeg wat o.a. een rode kaart opleverde voor de trainer van Bolsward die commentaar leverde op de leiding. De 3-2 was overigens weer een prachtig doelpunt van Jan Faber, die daarmee de zege voor VVI veilig stelde.

In de slotfase kregen beide ploegen nog wel wat kansjes maar werd er niet meer gescoord Wel werden er nog een 4 tal gele kaarten uitgedeeld door de scheidsrechter die het zichzelf onnodig moeilijk maakte deze middag. Dat deerde de thuisploeg niet. De 3-2 eindstand was een prima reden voor een gezellige after party

VVI 1 speelt op zaterdag 16 maart 2024 de uitwedstrijd tegen Sint Annaparochie 1. Aanvang 16.00 uur.