231201 SintNyk SNVV VCSneek 3  1000Na een vrij weekend stond er dit weekend een belangrijke volleybalwedstrijd op de planning voor de dames van Het wapen van Friesland SNVV DS 1. Zij mochten het opnemen tegen Emmen’95 DS3, een ploeg die ook bovenin meedraait.

De voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd verliep echter niet geheel vlekkeloos. Door problemen met de vloer van de Doniahal moest er deze week het enige aangepast worden binnen het trainings- en wedstrijdschema.

De dames uit Sint Nyk waren gespannen, er stonden namelijk belangrijke punten op het spel. Zij waren de zenuwen dan ook niet de baas in de eerste set. Emmen startte direct met een sterke servicebeurt, waar de SNVV geen antwoord op had. Er werden veel fouten gemaakt en aanvallen scoorden nauwelijks. Een achterstand van meer dan 10 punten kon niet worden omgedraaid, waardoor de eerste set met 20-25 werd verloren.

Coach Klaas Veenma kreeg het team weer op de rit in de tweede en derde set. SNVV gaf de dames uit Emmen geen kans om het spel uit de eerste set voort te zetten. Met respectievelijk 25-16 en en 25-14 ging de tweede en derde set naar de Sint Nyksters.

Maar de voorsprong werd in de vierde set helaas weer uit handen gegeven. In set vier verloor SNVV met 20-25, waardoor er een vijfde set gespeeld moest worden. De dames uit Sint Nyk kregen hun spel niet meer op de rit en verloren ook de spannende vijfde set met 17-19. Hierdoor bleven er dit weekend helaas maar twee punten in Sint Nyk.

Dit is pas de tweede wedstrijd van het seizoen waar het eerste damesteam van SNVV aan het kortste eind trekt. Zij eindigen het jaar 2023 op een tweede plaats in de tussenstand, met 2 wedstrijden en 5 punten minder dan de koploper. In 2024 gaan zij er weer voor, met nog steeds een eerste plaats binnen handbereik. De eerstvolgende wedstrijd staat op de planning voor 13 januari.

Archieffoto: Menno Dijkstra