231211 Renado Oosterlittens 5

Het eerste elftal van Renado uit Sint Nyk heeft zondag 10 december 2023 ruim van Oosterlittens gewonnen. De uitwedstrijd speelde zich tegen een, qua weer, grijze en winderige achtergrond af. Oosterlittens is een tegenstander, die het normaal gesproken moet hebben van “werkvoetbal”: flink afjagen en direct druk zetten is hun devies.

Op voorhand moet gezegd worden dat Oosterlittens pakweg 4, 5 basisspelers miste en gedurende de wedstrijd bleek dat cruciaal. Als gevolg daarvan konden zij hun favoriete spelletje nu net niet waarmaken.

Renado begon goed, en scherp, aan de wedstrijd. Vanaf minuut een was men bij de les, en men zat “er boven op”. En al in de twaalfde minuut leidde dat tot een prima voorzet van Leon Pot, die op even prima wijze door Siebren Zijlstra tegen de touwen werd gekopt. Pakweg een kwartiertje daarna volgde weer een goede voorzet van Renado. Deze werd nog door de Oosterlittens-defensie afgeslagen, waarbij de keeper ietwat te ver voor zijn goal belandde. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Menno Hartlief, die met een lob probeerde de keeper te verschalken. Deze lob kwam via de lat terug het speelveld in, maar gelukkig stond Leon Pot op de juiste plek om deze kans binnen te koppen.

Daarna kwam Oosterlittens wat meer in zijn eigen spel. De druk werd wat groter, maar – voor de Sint Nyksters - gelukkig leidde dat niet tot uitgespeelde kansen. Met een 0–2-stand werd er gerust.
Ook na rust begon Oosterlittens met waar ze de eerste helft mee eindigden. Druk zetten, afjagen en kansen proberen te creëren.

Echter… in de 55e minuut volgde er een razendsnelle tegenaanval van Renado. Martijn van der Heide werd op links gelanceerd. Hij wist deze kans beheerst binnen te schuiven. Hiermee was de 0–3 een feit. Het verzet van Oosterlittens gebroken. De spelers probeerden het nog wel, maar als gevolg daarvan werden de ruimtes voor Renado alleen maar groter. Jesse Annema en Rick van Veen vielen nog goed in. Sterker nog: Jesse Annema wist met een prima steekbal “de zestien in” Guus Bax vrij te spelen en zorgde voor een klinkend slotakkoord: 0–4.

Een prima overwinning van de mannen, was de conclusie na afloop. ,,Als we ervoor kunnen zorgen dat de laatste wedstrijd van deze eerste seizoenshelft, volgende week uit tegen FC Oldemarkt, ook tot een overwinning leidt hebben we een meer dan goede eerste seizoenshelft achter de rug.’’

Foto's:Yvonne Bijma