Menu

zoeken

V231124 SIntNyk marathon na hartinfarct 4ijf jaar na zijn herseninfarct heeft Arie Bruinsma uit Sint Nicolaasga de “Rin fan it Libben” volbracht. Onder grote belangstelling volbracht hij vrijdag 24 november 2023 zijn eigen marathon: van de plek waar hij revalideerde – in Beetsterzwaag – tot het dorp waar hij woont. Met moeite maar een enorm doorzettingsvermogen kwam hij na 6,5 uren lopen over de finish.

Onder luid gejuich van familie, vrienden en supporters viel Bruinsma rond half zes op Het Plein in Sint Nyk in de open armen van zijn vrouw Cynthia. Het was die dag precies vijf jaar geleden dat hij door een zwaar herseninfarct werd getroffen. Met zijn eigen marathon wil hij mensen inspireren en alle support die hij de afgelopen jaren heeft gevoeld aan anderen doorgeven.

Het startschot was bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag gegeven, de plek waar het leven van Bruinsma vijf jaar geleden opnieuw begon. Samen met trainer Bob van der Weg, vier medewerkers van Revalidatie Friesland en een aantal MeiRinners begon hij aan de loop van zijn leven, om hardlopend, door weer en wind na 42 kilometer en 195 meter terug te keren in zijn woonplaats Sint Nicolaasga. Een barre tocht die symbool stond voor de reis, die Arie Bruinsma de afgelopen jaren met zijn gezin afgelegd heeft en waar tegenslag, doorzettingsvermogen, verbinding tussen mensen en vertrouwen centraal stonden.

Met de tocht zamelde Bruinsma geld voor het FoppeFonds, dat kinderen en jongeren steunt voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, meestal vanwege een beperking of financiële situatie. Bij de finish kregen Jan de Jong en Lutz Jacobi van het Foppefonds een cheque van 5.500 euro uit handen van de marathonloper.

Foto's: Douwe Bijlsma

231124 SIntNyk marathon na hartinfarct 1

 

231124 SIntNyk marathon na hartinfarct 3



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!