I231127 Akkrum Renado 3n de uitwedstrijd tegen Akkrum 1 legde Renado 1 een prima partij op de mat. De Sint Nykster voetballers speelden hun beste wedstrijd tot nu toe in deze competitie. Vanaf het begin was Renado de bovenliggende partij. En al na een kwartier leidde dat tot het openingsdoelpunt. Na een goede aanval wist Martijn van der Heide het doel te vinden (0–1). Op basis van het tot dat moment vertoonde spel dacht een ieder, die Renado een warm hart toe draagt, dat het deze middag wel goed zou komen. Hoe anders zou het lopen…

Vrij vlot na de 0–1 kwam Akkrum er uit en dat leidde tot een corner voor de thuisspelende partij. De bal werd met een geweldig effect voorgegeven en niemand - inclusief de keeper - kwam er meer aan. Als gevolg van de “curve” die aan de bal werd meegegeven belandde de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Een doelpunt, dat uiteraard telt, maar dat je zelden op de amateurvelden ziet. In ieder geval stond de 1–1 op het bord.

Voetbal kan soms een raar spelletje zijn…

Daarna kreeg Renado weer meer de overhand. De mannen bleven vechten voor elke meter en het spel bleef verzorgd en goed. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de keeper van Akkrum, alsmede de defensie, hun rol eveneens met verve speelden. Ze wisten veel kansen respectievelijk mogelijkheden te neutraliseren. Vlak voor rust was er een onvervalste “ouderwetsche” scrimmage voor het doel van Akkrum. Ook het hieruit ontstane gevaar wisten de Akkrum-verdedigers af te wenden. Uit de daaruit volgende tegenaanval - we liepen tegen de rust aan - wist Akkrum wél te scoren: 2 – 1.

Hiermee werd de oeroude voetbalwet weer bewaarheid: ook al ben je beter…. als je niet scoort valt het doelpunt voor de tegenpartij.

Na rust bleef Renado knokken voor een beter resultaat. En ze bleven beter. Helaas viel de gelijkmaker en dus zéker de winnende goal niet binnen de palen. Het verlies was teleurstellend. Het vertoonde spel en de getoonde inzet vergoedden veel. Ga zo door mannen. Strijd, en inzet om te winnen, dat maakt voetbal mooi en dat willen we zien. Dat je ondanks dat af en toe toch tegen een nederlaag aanloopt is niet erg. Immers, met die strijd en inzet komen de punten vanzelf!

Foto's: Renado