231124 SINtNyk volleybal SNVV Grijpskerk dames 5  1000Het eerste damesteam van volleybalvereniging SNVV won zaterdagavond 25 november 203 de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk. Het afgereisde damesteam wilde, net als SNVV, de winnende reeks voortzetten, maar daar staken de Sint Nyksters een stokje voor.

De eerste set was de inzet van beide ploegen meteen terug te zien. Het spel was in evenwicht en de stand liep gelijk op. Na een lange set wist Grijpskerk de eerste set naar zich toe te trekken met 25-27.

Om de wedstrijd om te keren, moest de pass van de dames uit Sint Nyk beter. Hoewel het door de hoge servicedruk van Grijpskerk lastig bleef, scoorde SNVV meer punten. De tweede set werd met 25-19 gewonnen.

SNVV DS 1, dat door het Wapen van Friesland wordt gesponsord, won ook de twee sets daarna. Echter werd dit wel heel lastig gemaakt door de libero van de ploeg uit Grijpskerk. Zij had de hoge aanvalsdruk van SNVV enorm goed onder controle, waardoor de Sint Nykster dames alles uit de kast moesten halen op de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Set 3 werd met 25-22 gewonnen en set 4 met 25-20.

Naast deze winst was er meer goed nieuws zaterdagavond. Namelijk dat de koploper Emmen met 4-0 had verloren. Het is nu mogelijk voor de dames uit Sint Nyk om volgende week zaterdag de koppositie over te nemen. Vanaf 17.30 start de wedstrijd, wederom thuis in de Doniahal, tegen VC Sneek 3.

Foto's: Menno Dijkstra