1911 renado trinitas 4 1 25Sint Nicolaasga – Met een degelijke 4-1-overwinning op Trinitas heeft Renado 3 punten behaald en zich met 16 punten uit zeven gespeelde  wedstrijden stevig in de kop van de 3 klasse A genesteld. Grote man bij Renado was Martijn van der Heide met drie doelpunten.

Renado  begon feller aan de wedstrijd dan dat Trinitas dat deed. Eerlijk is eerlijk: het voetbal was nog niet eens zo oogstrelend, maar de inzet van de mannen vergoedde veel. Al in de derde minuut beloonde Martijn van der Heide een goede actie over rechts dankzij knap doorzetten met een prima doelpunt. In de elfde minuut kreeg Renado een corner. Hoewel deze in eerste instantie ongevaarlijk leek (hij leek te worden weggewerkt) frommelde Van der Heide ook deze bal tegen het net. Binnen een kwartier dus 2 – 0 voor; daar viel weinig op aan te merken. Na een half uurtje werd het bij Renado ietsje slordiger. Als gevolg daarvan konden de tegenstanders er een paar keer door komen, en dat leidde tot enkele afstandsschoten. De meeste ongevaarlijk en waar ze wel in de richting van het doel kwamen redde doelman Arco Hogeterp bekwaam. Met 2–0 werd gerust.

Na de thee eigenlijk eenzelfde beeld. Renado wat feller en beter, zij er af en toe (en soms ook nog gevaarlijk) uit komend. Een snelle aanval van de tegenstanders, op prima wijze gered door de keeper, werd gevolgd door een aanval van Renado. Die eindigde als gevolg van verdedigend optreden van Trinitas in een ingooi. De verre ingooi van Luuk Postma werd op fraai doorgekopt, en vervolgens binnengeschoten door Martijn van der Heide. Hiermee zette hij niet alleen de 3–0 op het bord, maar was tevens zijn hattrick een feit.

Zelfs bij de 4–0 speelde Van der Heide nog een rol. Dank zij zijn doorzetten kreeg een van de verdedigers de bal “in de zestien” tegen zijn hand, en dus wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Siebren Zijlstra benutte deze feilloos. Met nog twee minuten op de klok, en met een 4–0-voorsprong en met een beste regenbui op de kop, besloten de meeste toeschouwers een  veilige plek op te zoeken om  te gaan schuilen. En misten daardoor de 4 – 1 door een toegekende  penalty voor Trinitas.