231118 SintNyk SNVV dames 1000Na een vrij weekend rinkelden de wekkers op zaterdagochtend 18 november 2023 vroeg voor de dames van SNVV DS 1. Om elf uur stond er namelijk een wedstrijd in de agenda in Groningen, tegen de op dat moment nummer zeven van de competitie Donitas dames 5.

Coach Klaas Veenma begon de eerste set in Groningen met de volgende zes: Annemiek Nota, Aurelia de Jong, Marise Agricola, Klaske Sikkes, Frida Bouma en Sanne Baarda. Met deze dames werd de eerste setwinst, met wat kleine opstartproblemen, binnengehaald. Met een stand van 19-25 in deze eerste set, gingen dezelfde zes verder in set nummer Twee. Al snel werd er weer een mooie voorsprong behaald. Coach Klaas bracht Nienke Bouma in op de diagonaal positie en ook deze set werd gewonnen, met 21-25.

In de derde set mocht ook Meke Lenis los. De dames uit Sint Nyk hadden het de derde set echter lastig. Zowel verdedigend als aanvallend kwamen ze niet tot hun eigen niveau of dat van de tegenstander. Hierdoor namen de dames uit Groningen al snel op een voorsprong van bijna 10 punten. Een groot gat, dat ook met een wisseling in de opstelling niet gedicht kon worden.

Het degelijke spel uit de eerste twee sets werd weer opgepakt in set nummer vier. Met nu ook Ilse Sijbesma in het veld, was een overwinning al vrij snel binnen handbereik. De wedstrijd, gekenmerkt door vele foutservices van beide teams, werd met 3-1 gewonnen.

Tweede divisie
Na deze wedstrijd behoudt Het wapen van Friesland S.N.V.V. DS 1 zijn tweede plaats in de competitie, met slecht een klein gaatje naar de koploper Emmen DS 3. Met de huidige stand zijn de dames uit Sint Nyk volgend jaar verzekerd van een plekje in de tweede divisie.

• Publiek is van harte welkom bij de volgende wedstrijd op zaterdag 25 november 2023 tegen de nummer drie, om 14:30 in de Doniahal in Sint Nyk!