Menu

zoeken

231111 Langweer Coldrace 2 c SkydroneSloten  1000Team Aartsen uit Langweer is tweede geworden in de zevende editie van de Langweer Cold Race, die op zaterdag 11 en zondag 12 november 2023 op de Langwarder Wielen werd gehouden. De ploeg met Gerard Aartsen, Machteld Smits, Martien, Bastiaan en Julia Aartsen eindige in 2021 nog als kampioen.

De Wâldsilers met schipper Coen Busscher (Eesterga) en bemanningsleden Sjoukje Tadema (Eesterga), Jan Nijhuis (Sumarreheide) en Hendrik Wietze de Haan (Groningen) eindigden als eerste van de negentig deelnemende zeilteams uit heel Nederland en eentje uit Keulen. Een flink aantal teams kwam uit Langweer of directe omgeving.

De weersomstandigheden waren ideaal. Alle twaalf races over drie wedstrijdbanen werden precies volgens schema gevaren. Zondag was de wind gaan liggen maar gelukkig trok die aan en konden alle wedstrijden toch worden gevaren. De grote finale werd niet meer gevaren.

De Langweer Cold Race wordt sinds 2016 georganiseerd door Sailservice.org, een organisatie, die doorgaans grote internationale zeilwedstrijden organiseert. Dankzij deze ervaring zijn de organisatoren in staat de meest gerenommeerde wedstrijdleiders in te zetten. Daarmee krijgt het evenement extra allure, maar blijft het vooral gemoedelijk. Protesten worden opgelost met een biertje. Bijzonder is dat gebruik gemaakt wordt van zelfpositionerende wedstrijdboeien, die met een app op de mobiele telefoon en gps-technologie worden bediend.

De 2024 editie van de Langweer Cold Race vindt plaatsen van 8-10 november!

De Langweer Cold Race wordt georganiseerd door Sailservice in samenwerking met Kuiper verzekeringen, Café De Tapperij, Café het Wapen van Langweer, Café de Drie Zwaantjes, Brasserie Anders , Restaurant Noflik by Zwigt & Bosma, Langweerder Sloep, Langweer Vastgoed, Promotex, Bakkerij Langweer, Yamaha Nederland, Suzuki Marine en SeaDis.

Klompje schilderen
Juliette de Bruin organiseerde voor de jongste jeugd een creatieve activiteit in stijl. Ze mochten zeilklompjes schilderen.
  • Alle uitslagen: zie onderaan dit bericht.

Foto's: SkyDroneSloten/Jasper van Staveren

231111 Langweer Cold Race panterploeg c JaspervanStaveren 3778  1000

 

231111 Langweer Cold Race 2023 Winnaars c JaspervanSTaveren 4861  1000

 

231111 Langweer Cold Race c JaspervanSTaveren 3293  1000

 

231111 Langweer Coldrace rib c SkydroneSloten  1000

 

231111 Langweer Coldrace rondenboei c SkydroneSloten  1000

 

231111 Langweer ColdRace alle uitslagen 2 1



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!