Menu

zoeken

231123 SIntNyk ArieBruinsma eigenmarathon 1000Arie Bruinsma uit Sint Nicolaasga organiseert op vrijdag 24 november 2023 een eigen marathon hardlopen om geld in te zamelen voor het Foppe Fonds. Het initiatief van voetbaltrainer Foppe de Haan uit Nes (H) zorgt ervoor dat kinderen en jongeren met een fysieke en/of mentale beperking tóch kunnen sporten. ,,Want ieder kind heeft het recht om mee te doen.''

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat fotograaf Arie Bruinsma door een zwaar herseninfarct werd getroffen. Na jaren van revalidatie is hij dankbaar voor waar hij weer staat en wat hij weer kan. Om zijn vijfde ‘rebirthday’ te vieren én om alle support die hij de afgelopen jaren heeft gevoeld nu zelf door te kunnen geven, gaat hij een grote uitdaging aan: hij gaat een marathon hardlopen!

Daarmee komt een droom van Arie Bruinsma uit. “Ik was altijd al een fervent hardloper en heb eerder al getraind voor een marathon. Een herseninfarct leek een einde te maken aan deze droom. Ik moest alles weer opnieuw leren.”

Op dit moment is de Sint Nykster druk bezig met zijn laatste voorbereidingen. Een team van professionals en studenten helpen hem bij de training, de organisatie, voeding en sponsoring. Om de weg die hij afgelopen jaren heeft afgelegd te symboliseren, is de start bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag, de kliniek waar hij drie maanden verbleef. Het startschot wordt gegeven door de Friese politica Lutz Jacobi. De route eindigt op Het Plein in Sint Nicolaasga waar hij rond 15.45 uur wordt onthaald door Jan de Jong van het Foppe Fonds en zijn fans..

Er zijn verschillende manieren om Arie Bruinsma aan te moedigen. Doneren kan op https://www.gofundme.com/f/arie-bruinsmas-rin-fan-it-libben. Iedereen kan MeiRinner worden en een deel van de route mee te lopen. Zowel op Facebook als Instagram (@rinfanitlibben) kunnen belangstellenden zich via het aanmeldformulier inschrijven. Langs de route of bij de finish kunnen mensen Arie Bruinsma ook volgens. Of op sociale media: @rinfanitlibben, waar hij op vrijdag 24 november 2023 ook live te volgen zal zijn.

Bij de foto:

Arie Bruinsma is helemaal klaar voor zijn eigen marathon, die hij voor het Foppe Fonds gaat lopen. (Foto: Ben Wiersma)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!