snvv 7Na een weekend rust stond SNVV DS1 klaar om het op te nemen tegen AVC DS1 uit Akkrum, de nummer drie van de competitie. De eerste set begon meteen spannend en het beloofde een enerverende wedstrijd te worden. Beide teams gingen gelijk op en wisten punten te scoren met indrukwekkende aanvallen. Uiteindelijk slaagde SNVV erin om een voorsprong op te bouwen en de eerste set te winnen met een score van 25-20.

In de tweede set besloot coach Klaas Veenema om dezelfde opstelling te handhaven als in de eerste set. AVC ‘69 begon echter met een sterke servicebeurt, waardoor SNVV op een achterstand kwam. De dames uit Sint Nyk herpakten zich en keerden ze terug naar hun krachtige aanvalsspel. Ze werkten zich terug in de wedstrijd en wonnen de set met 25-19.

De derde set vertoonde een vergelijkbaar patroon als de voorgaande sets, met beide teams die gelijk op gingen. Er werden aan beide kanten enkele servicefouten gemaakt, maar het bleef tot het einde spannend. Uiteindelijk trok SNVV ook deze set naar zich toe met een score van 25-23.

Met de winst al binnen wilden de Sint Nyksters ook de laatste set winnen. Coach Klaas Veenema bracht Nienke Bouma en Meke Lenis in het veld. Meke begon met een sterke servicebeurt, waardoor AVC ‘69 onder druk kwam te staan. De dames speelden de set sterk uit en wonnen met 25-16.

De 4-0 overwinning betekent dat SNVV vijf punten aan het totaal toevoegt. Hiermee behouden ze een tweede plaats in de competitie, met slechts een klein verschil van twee punten met de nummer 1. Volgende week hebben de dames weer een vrij weekend. Op zaterdag 18 november 2023 spelen ze om 11:00 uur in Groningen tegen Donitas DS5, die op dit moment op de zevende plaats in de competitie staan.