De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Het skûtsje van Langweer heeft zaterdag 16 september 2023 de jaarlijkse skûtsjesylwedstrijd voor amateurs gewonnen. Herman Roffel, die normaliter fokkenist op het Langweerder skûtsje is, fungeerde in deze wedstrijd als schipper. Hij stuurde De Jonge Jan in de ochtendwedstrijd als eerste over de finish. De middagwedstrijd werd wegens gebrek aan wind afgelast, waardoor de uitslag van de ochtendzeilpartij ook direct de einduitslag was.

De jaarlijkse wedstrijd, waarbij de vaste schippers het helmhout van hun skûtsje uit handen geven aan een zogenaamde ‘gelegenheidsschipper’, werd op de Snitsermar gehouden. Elf skûtsjes deden mee. Het Grouster kampioensskûtsje met aan het roer Ulbe Visser, jongste zoon van Douwe, eindigde op de tweede plaats. Auke de Groot werd met het skûtsje van Woudsend derde.

Uitslag Amateursilen 2023

Uitslag

Skûtsje

Schipper

1.

Langweer

Herman Roffel

2.

Grou

Ulbe Visser

3.

Woudsend

Auke de Groot

4.

Drachten

Lute Bles

5.

Joure

Jan Andringa

6.

Lemmer

Jannes Willems

7.

Sneek

Willem Covers

8.

Leeuwarden

Steffen Huisman

9.

Huizum

Sander Meeter

10.

d’Halve Maen

Marloes Vos

11.

Earnewâld

Mark van der Sluis

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties