Menu

zoeken

230809 DeVeenhoop OmroepMax FoppedeHaanVoetbaltrainer Foppe de Haan uit Nes (H) hoopt dat het skûtsje van Langweer de SKS-titelstrijd 2023 wint. In de wandelgangen hoorde hij dat Grou favoriet is, maar ,,ik gun het de beide Brouwers. Dat zou fantastisch zijn’’. Hij kwam met zijn ontboezeming in een interview met Omroep Max, dat dagelijks aandacht aan de skutsjesylwedstrijden op televisie besteedt.

De Haan ging al naar het skûtsjesilen toen hij nog in Grou woonde en een kleine jongen was. De sport was op sterven na dood, vertelt hij. Zelf heeft hij ooit met Age Veldboom uit Earnewâld, een oud-klasgenoot van de sportlerarenopleiding CIOS in Heerenveen, op een skûtsje gevaren en ook het roer in handen gehad. De skûtsjeschippers van de SKS kunnen het veel beter dan ik, laat ie breed glimlachend weten.

Foto: still uit video Omroep MAX/video: Omroep MAXHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!