230521 VVLangweer laatstewedstrijd2Al in de eerste minuut tegen FFS uit Vegelinsoord kwam Davey Hendriks met een solo, die maar net afgestopt kon worden. ,,Al zouden de meeste spelers maar een stukje van de onverzettelijkheid van Davey hebben, dan moet dat voor volgend seizoen goed komen’’, was de reactie langs de kant. Hij werd de Man of the Match.

Direct in het begin van de wedstrijd kwam er een goede dieptebal op Michel Postma, die Pieter Bloemendaal in stelling bracht, maar door de FFS-keeper werd gered. Kort daarna ging een schot van FFS over het Langweerder doel. De Langweerders kwamen vervolgens goed door. Een mooi pass van Tim de Jong op Michel Postma, die de bal keurig voorzette, waarna Thomas de Jong ‘m intikt (1-0).

In de 25e minuut volgde een goede dieptepass van Tim de Jong op Sander Drost, die de keeper net op tijd redde. In de spits bij FFS stond de de 22-jarige Jurre Hylkema, die als bijnaam “pantserhouwitser” heeft en daar is niets van gelogen. Aanvoerder René Feenstra passte daar twee keer in, om maar even de verhoudingen weer te geven. Een uitval van FFS leverde een schot naast het doel op. Een schot van Jurre Hylkema belandde boven op de lat en dat was de eerste waarschuwing.

In de 33ste minuut was er opnieuw een corner voor FFS en weer belandde een bal op de lat. Vlak voor rust was er nog een goede aktie van Sander Drost, die Tim de Jong aanspeelde. Het schot ging over het doel en daarmee was de ruststand 1-0

Een goed actie van Sander Drost in de tweede helft werd op het laatste moment door de laatste man van FFS afgestopt. Langweer zat eigenlijk de gehele tweede helft in de verdrukking. In de 66ste minuut volgde een spaarzame uitval die niets op levert. Even later maakte FFS’er Jurre Hylkema zijn 16e goal van dit seizoen. In de 83e minuur volgde het 17e doelpunt van Jurre Hylkema, die daarmee zijn eerste ster scoort in het Voetbal Noordklassement. Uit de draai in het strafschop gebied kwam FFS op 1-2. Die klap kwam Langweer niet meer te boven.

Bij de foto:

Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen nam Voetbalvereniging Langweer afscheid van Folkwin Elsinga (links op de foto), die als bijna-veertiger en wonend in Heerenveen nog steeds meespeelde, en Pieter Kraak, die jarenlang voor het eerste elftal uitkwam en afscheid nam van het tweede als grensrechter.