230521 Renado DeWilp 5Renado 1 speelde zondag 21 mei 2023 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen uit tegen De Wilper Boys. Op een zonovergoten en vooral fraai en gezellig sportpark begon, ietwat later dan 14:00 uur, de wedstrijd.

Beide teams hadden voorafgaand aan de wedstrijd een doel voor ogen. Daar waar Renado, bij een overwinning, de winst in de derde periode veilig kon stellen, zodat ze nacompetitie mogen spelen om promotie af te dwingen, voetbalde De Wilp voor een laatste kans om Bakkeveen in te halen. In dat geval zou ook dit team in de nacompetitie kunnen spelen, maar dan om degradatie te voorkomen.

Na een wat “aftastende” beginfase werd al snel duidelijk dat Renado toch de bovenliggende partij was. Dat resulteerde in diverse kansen en kansjes. Een klutsbal in het doelgebied van De Wilp leek uiteindelijk doel te treffen, maar die werd van de lijn gehaald door een van hun verdedigers. Niet heel veel later werd een vrije trap door ons net over de lat gekopt. En de kans daarna belandde op de paal…

Signalen die op een goede afloop van deze wedstrijd wezen, waren er dus in overvloed. De Wilp zette daar af en toe wat speldenprikjes tegenover. Maar eerlijk is eerlijk: de spaarzame kansen die de ploeg kreeg, leidden wel tot direct gevaar! Al met al eindigde de eerste helft in 0 – 0.

De tweede helft verliep identiek aan de eerste helft. De Renado-mannen toonden veel inzet, er werd bij tijd en wijle ook echt goed gevoetbald, er kwamen kansen, maar de goal bleef uit.

De thuiswedstrijd tegen De Wilp eindigde in 1–1. Het zou toch niet waar zijn dat we hier op een 0–0 zouden eindigen? Welnu, dat gebeurde gelukkig niet! In de slotminuut van de reguliere speeltijd wist aanvoerder Frits de Jong, na wederom een authentieke scrimmage voor het doel van de tegenstanders, de bal tegen het net te werken: 0–1! Mooi was het doelpunt niet, nuttig en vooral welkom wel! Een ontlading bij de spelers, de wissels, de staf en het Sint Nykster publiek was het gevolg.

De extra minuten blessuretijd werden door de Renado-mannen goed uitgespeeld, hierin gaf men geen kans meer weg. Met dit resultaat verzekerde Renado zich van de winst in de derde periode, een prima prestatie van dit nog jonge team! Winst in de derde periode betekent nacompetitie spelen. De eerste wedstrijd daarin is op 4 juni, in en tegen Wacker. Wij hopen dat u daar ook bij bent!

Foto's: Renado