230520 VVI hangt zelf de slingers opIn de voor VVI uit Idskenhuizen laatste speelronde van de voetbalcompetitie waren er vele wegen, die konden leiden naar handhaving in de 2e klasse. Met winst op SC Joure had VVI niets meer met andere uitslagen te maken en hing dus, de door de afscheid nemende Jilles Postma geregelde slingers, zelf op. In een rommelige en door de harde wind beïnvloede wedstrijd trok VVI 1 aan het langste eind en won met 2- 3 van het al gedegradeerde SC Joure.

De eerste twintig minuten waren voor VV,I maar de 0- 2 voorsprong was niet alleen de eigen verdienste. Mede door fouten in de Jouster defensie stond de 0-2-voorsprong al snel op het bord.Doelpunten makers: Gadze Feenstra en Rutger Portena. Daarna was Joure wat beter en onder leiding van de sterke nummer 10 van Joure kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. De ploegen gingen met een 1- 2 stand de rust in.

In de 2e helft waren de ploegen een tijd lang aan elkaar gewaagd maar met het inbrengen van Jan Faber kwam er meer energie bij VVI en kwamen de mannen uit Idskenhuizen door een eigen doelpunt op een verdiende 1- 3 voorsprong. Voor de gasten volgden nog een paar dikke kansen op de 1-4, maar die bleef uit. Het werd nog onnodig spannend toen de thuisploeg 5 minuten voor tijd de achterstand terug bracht tot 2-3.

Het kon nog spannend worden, maar de VVI-defensie kwam eigenlijk niet meer in de problemen. Tot grote vreugde van het in grote getallen aanwezige VVI-publiek werd de 2-3-overwinning over de streep getrokken en speelt VVI ook volgend jaar gewoon in de 2e klasse.