Voetbalvereniging Akkrum hield zaterdag de jaarlijkse wedstrijd om de Penaltybokaal voor de jeugd. Over de hele dag verdeeld kwamen nagenoeg alle jeugdspelers langs om mee te doen aan het penaltyschieten op keeper Michel Geertsma (foto), die in het eerste van VV Akkrum speelt. Daarnaast was er een spelletjescircuit waaraan iedereen kon meedoen. Op een markt  werden tweehandens voetbalschoenen, shirts en anders voetbalbenodigdheden verkocht.De voetballers van het eerste team van Langweer maakten in de uitwedstrijd tegen Lemmer 1 hun kansen niet af. Volgens de kenners gaat deze match de boeken in als eentje van de gemiste kansen. ,Het hoort er allemaal bij in dit tussenjaar.’’

Direct in de negentiende minuut belandde een goed schot van Pieter Bloemendaal in de handen van de keeper. In een hachelijke situatie voor het doel van Jesse Bloemendaal wist René Feenstra de bal goed op te ruimen, In de 21e minutut volgde een goede uittrap van Jesse Bloemendaal op broer Pieter Bloemendaal, die de laatste man uitspeelt en de bal over de keeper en het doel lobde.

Een super aanval van Langweer en de voorzet van Thomas de Jong ging via de voet van de Lemster keeper over het doel. Even lagter ging een vrije trap van Jorn Postma naast. Een goeie combinatie tussen Sander Drost en Tim de Jong eindigde in een schot dat het naast ging.

In de eerste helft was Langweer de boven liggende partij en Lemmer kon daar weinig tegen over stellen. In de 33ee min een goede kop kans van Rik de Jong en de keeper red, en ook de kopbal daarna treft geen doel. Kansen genoeg in de eerste helft. Ruststand 0-0.

Na de rust kwam Ferdy Feenstra in het veld voor Jorn Postma. Dat was van korte duur want na een overtreding moest Ferdy in de 57e min het veld alweer verlaten en werd vervangen door Folkwin Elsinga. In de 59e min een goede combinatie van Langweer die eindigt in een rolletje naast. In de 6oe min na een voorzet kot Rik de Jong de bal precies in de voeten van een Lemster , die de bal opzij tikt en een mede speler schiet de bal in de kruising 1-0.

In de 70e min een uitval van Lemmer en een goede redding van Jesse Bloemendaal. In de 70e min word Davey Hendriks onderuit gehaald, gele kaart voor zijn tegenstander. Rimmer Bles kwam in het veld voor Tim de Jong. In de 78e min een schot van Thomas de Jong in de handen van de keeper. In de 82e min nog een kopbal op doel van Pieter Bloemendaal. In de 86e min een voorzet van Folkwin Elsinga op Pieter Bloemendaal die naast kopt. In de 95e min beeindigde scheidsrechter Janke Bok de wedstrijd.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FFS uit Vegelinsoord thuis om 14.00 uur