De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230408 STD skeelerles 1000Schaatstrainingsclub Donia in Sint Nicolaasga heeft tijdens de pupillendag op zaterdag 15 ap;ril 2023 zijn clubkampioenen gehuldigd. Die taak werd verricht door topschaatsster Myrthe de Boer, die lid van STD is en rijdster bij de schaatsploeg van Team Jumbo Visma. De pupillendag werd georganiseerd door trainers en betrokken ouders ter afsluiting van het winterseizoen 2022/2023.

In totaal 42 kinderen streden in zes teams tegen elkaar op verschillende spelonderdelen. Met de spelletjes konden de kinderen hun coördinatie, snelheid, kracht en kennis over de schaatssport testen. Bij het onderdeel 'Ren je Rot!' kregen de kinderen één tegen één een vraag over alle takken van de schaatssport, om daarna een heuse stormbaan te bedwingen en te proberen als eerste in het vak van het juiste antwoord te gaan staan.

Bij het opblaasbare rodeostier probeerden de teams elkaar van de stier te trekken. Wie het langst bleef zitten verdiende de meeste punten voor zijn team. Het ringfietsen was voor de deelnemers een uitdaging en voor de jongste deelnemers zeker! De schaatsers mochten het verschillende keren proberen, met linker en rechter hand. Als finale stuk moesten de teams tegen elkaar touwtrekken. Hier konden de laatste punten mee worden behaald om tot een einduitslag te komen. ,,Het was duidelijk dat we te maken hebben met topsporters in de dop; alle teams wilden graag winnen en iedereen was dus super fanatiek’’, aldus de organisatoren

Na deze inspannende middag konden alle deelnemers genieten van een heerlijk patatje van Ria Zuchowski. Aan het einde van de middag werden de clubkampioenen van het afgelopen winterseizoen gehuldigd. De prijzen werden verdeeld aan de hand van de gereden tijden van het afgelopen winterseizoen. Bij de jongste pupillen ging het over het klassement van de 100 en 300 meter. Bij de oudste pupillen om de 300 en 500 meter. Vol trots namen de winnaars hun beker in ontvangst.

De zomertrainingen voor jong en oud zijn weer begonnen. Lijkt het je leuk om eens een training mee te doen? Kijk dan op www.std.frl.

Foto's STD

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?