Menu

zoeken

230401 LACFrisia VVI supportersTegen weer een directe concurrent wist het eerste elftal van Voetbalvereniging VVI uit Idskenhuizen drie punten te halen. Gemakkelijk ging dat niet. In de uitwedstrijd tegen LAC Frisia in Leeuwarden maakte de ploeg het zich op de eerste april van 2023 zelf onnodig moeilijk.

De mannen uit Idskenhuizen begonnen goed aan de wedstrijd. Ze kregen een paar kleine mogelijkheden en na een half uur resulteerde dit in een penalty, die onberispelijk door Ronald de Jong werd binnen geschoten. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Gerrit de Vries gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau en schoot schitterend de 0- 2 binnen.

Toen Jan Faber na 15 minuten in de tweede helft de 0-3 binnenschoot, leek de wedstrijd beslist, maar in de slotfase werd het nog onnodig spannend. Na de 1- 3 kreeg een centrale verdediger van de thuisclub een rode kaart. Met tien man wisten de Leeuwarders vlak voor tijd ook nog de 2- 3 te maken. Gelukkig voor VVI bleef het daarbij en gingen de drie punten verdiend mee naar Idskenhuizen.

Het eerste elftal van VVI begint zaterdag 8 april 2023 aan een reeks van drie thuiswedstrijden achter elkaar, als eerste tegen koploper FC Burgum. Aanvang 14.30 uur.

Foto's: VVI

230401 LACFrisia VVI goal



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!