20230318 Renado SaintPatricksDay 2Saint Patrick’s Day van voetbalvereniging uit Sint Nicolaasga is een groot succes geworden. In overleg en in samenwerking met de KNVB, de dienstdoende scheidsrechters en uiteraard de tegenstanders werd besloten om de wedstrijden van de zondag naar de zaterdag te verplaatsen, zodat er aansluitend ruimte was voor feest. De nieuwe tent - mede mogelijk gemaakt door het Sieb Jellesma Fonds - werd opgezet, het kantinemeubilair werd vervangen door biertafels, groene slingers en ballonnen werden opgehangen, de bakpan werd opgestookt, en er werden pullen aangesleept, vooral veel pullen.

Renado 2 speelde thuis tegen Wacker. Renado 1 nam het op tegen Oosterlittens. Eerlijk is eerlijk…. Oosterlittens pakte het serieus aan! Met een mannetje/vrouwtje of 50 togen ze in een bus naar Sint Nyk. Daar waar de spelers begonnen aan hun warming-up begonnen de supporters van Oosterlittens alvast aan de derde helft. En hoe! De sfeer zat er in ieder geval al lekker in toen de wedstrijd begon.

Oosterlittens schoot werkelijk uit de startblokken. Al na een minuut of vijf lag de bal in het Renado-doel, en dat zorgde uiteraard voor een luid gejuich bij de aanhang van onze gasten. Daarna ontspon zich een niet bijster hoogstaand, maar als gevolg van de spanning en sfeer wel een zeer vermakelijk duel. Daar waar Oosterlittens met name fysiek wat sterker was, daar voetbalde Renado net iets makkelijker en simpeler. Dat leidde tot kansen over en weer, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Kort na rust wist Renado de gelijkmaker binnen te schieten. Lang bleef de stand 1 – 1, maar vlak voor tijd wist Renado dan toch de winnende treffer te maken.

Op het andere veld trad Renado 2 aan tegen Wacker. Ook hier ontspon zich, zéker voor de Renado-spelers en supporters, een alleszins leuke wedstrijd. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar de Renado-voorwaartsen wisten nét wat efficiënter met de kansen om te gaan dan dat de spitsen van Wacker dat deden. En dat leidde tot een paar prima doelpunten: na 90 minuten stond er een 3 – 1 overwinning op het scorebord.

Daarna barstte het feest los. Grote en vooral gezellige drukte, veel groen gekleurd bier, Ierse muziek en broodjes hamburger dan wel shoarma zorgden voor een prima sfeertje! De derde helft, die voor velen dus al rond vier uur begon, zou nog wel even duren… Een geweldige “voetbal-feest-dag-en-avond” was het gevolg! De bus richting Oosterlittens vertrok uiteindelijk rond elf uur. Dank aan de organisatie en dank aan de gasten uit Oosterlittens.