230219 Renado heeft gescoordRenado heeft net gescoord.Het eerste team van voetbalvereniging Renado in Sint Nicolaasga de thuiswedstrijd tegen Gorredijk 1 met 3-1 gewonnen. Een tegenstander die de Sint Nyksters al vele malen tegenkwamen. Renado kwam goed uit de startblokken. Binnen enkele minuten kreeg de ploeg twee goede kansen, waarvan er toch minimaal eentje in had gemoeten.

Na een minuut of twaalf volgde het noodlot. Knullig uitverdedigen leidde tot balbezit van Gorredijk. Van afstand werd op doel geschoten: de 0 – 1 was een feit. Renado liet zich door deze tegentreffer niet van de wijs brengen en ging door met datgene waar de ploeg mee bezig was. Fel op de bal, de duels willen winnen, en blijven voetballen. Dat leidde tot een goal in de 26e minuut, die om onverklaarbare redenen door de dienstdoende leidsman werd afgekeurd. Ook in de periode daarna was Renado de bovenliggende partij. Gescoord werd er de eerste helft niet meer, waardoor er met een achterstand werd gerust.

Na rust bleef Renado sterker dan de tegenstander. Dat leidde tot een aantal doelpunten. In de 54e minuut wist de prima spelende Ben Groenedal een goede voorzet op schitterende wijze af te ronden. In de 69e minuut werd het harde werken van Martijn beloond. Na een scherpe aanval verraste hij de Gorredijk-keeper met een beheerste schuiver. En in de 84e minuut was het wederom Martijn die een prima aanval van Renado wist af te ronden. Hiermee was de 3–1-overwinning een feit.

Een overwinning, die in mijn optiek te danken was aan het optreden van de gehele ploeg. In tegenstelling tot vorige week was nu wél de wil tot winnen zichtbaar. En geloof me, als die wil er is dan vallen de resultaten vanzelf de goede kant op!

Niet onvermeld mag blijven dat Renado 2 een prima thuiszege behaalde op Burgum. Het werd in een enerverende eerste 25 minuten al 4 – 0. Burgum deed in de allerlaatste minuut wat terug: 4 – 1. Man of the match werd zonder enige twijfel Hidde, hij was verantwoordelijk voor de vier Renado-doelpunten!

De wedstrijd die Renado 3 dit weekend zou spelen, is verplaatst.

Tekst: Peter de Lange