230204 VoetbalLangweer 2Een delegatie van Langweer 2, dat zaterdag in de streekderby tegen Renado 3 speelde. Het werd een spannende pot voetbal, die in een 1-3-winst voor Langweer eindigde. Voor het verslag, klik hier

Het eerste team van Langweer heeft zich zondag 5 februari 2023 op een winderig waddeneiland Terschelling langs AVV geknokt. De eerste competitiewedstrijd op het eiland verloren ze met 3-1. Tijd voor de Voetbalvereniging Langweer om iets recht te zetten. Tegelijkertijd was het ook een proeve voor de ontwikkelingen van de jonge spelers.

Twee spelers ontbraken wegens blessures: Ferdy Feenstra liep op krukken rond en Aurelius Faber, die wel de training heeft hervat maar nog niet speelt. Op de bank zaten Jorn Postma, Laas Spannumburg en Rimmer Bles. Rik de Jong stond weer in het hart van de verdediging. Onder het toeziend oog van weinig toeschouwers , maar wel aanwezig oud-Sc Heerenveenspits Jan de Jonge trapte AVV af. In de eerste helft AVV voetbalde makkelijker, tegen de wind in. Langweer moest een tandje bij zetten. De rust ging met een brilstand 0 – 0 in.

Langweer kwam als herboren uit de kleedkamer. Dat is ook wel eens anders geweest. In de 50e minuut strandde een aanval in schoonheid en gelijk daarna een vrije trap van AVV naast. In de 54e minuut ging een schot van Marc de Groot over. Het moment van de wedstrijd was voor middenvelder Davey Hendriks. Hij speelde twee AVV-verdedigers aan de linkerkant ui en zijn zijn voorzet stelde Tim de Jong in staat om te scoren, al deed Tim dat in tweede instantie (1 – 0).

In de 66e minuut een misverstand in de AVV-defensie en de kans voor Pieter Bloemendaal om te scoren, helaas voor leeg doel schoot Pieter naast. In de 67e minuut een overtreding in het strafschop gebied van AVV en Langweer krijgt een penalty. Aanvoerder René Feenstra stuurde de keeper de verkeerde hoek in 2 – 0. AVV kwam terug en scoorde in de 72e minuut tegen 2 -1. Een minuut later ging een schot van Marc de Groot naast. Langweer ging even later door het oog van de naald toen AVV over schoot.

Na goed druk zetten gaf Pieter Bloemendaal een prima pass op Jorn Postma, die de bal strak in de kruising stuurt 3 – 1. Een ontzettend goede teamprestatie van Langweer en beste-man-van-het-veld middenvelder Davey Hendriks. Volgende week de uitwedstrijd tegen Blauwhuis 1 die om 14.00 uur begint.