230204 voetbal Leovardia VVI 1Na de mooie winst tegen SC Joure gingen de mannen van VVI 1 met goede hoop richting Leeuwarden, waar tegen Leovardia moest worden aangetreden. Bij winst zou er een gaatje met de onderste ploegen kunnen ontstaan. Helaas heeft winst er geen moment ingezeten deze middag.

Leovardia vloog uit de startblokken en vooral de snelle rechteraanvallers waren in het begin niet te stoppen. Logisch gevolg was dan ook een 2-0 achterstand na 20 minuten spelen. Daarna kwam VVI wat beter in de wedstrijd en nadat hij eerst al een keer de paal had geraakt, zorgde Jan Faber voor de aansluitende treffer zo’n 10 minuten voor rust. Vlak voor de pauze had Thom van Lingen de oranjehemden zelfs nog op 2-2 kunnen zetten, maar hij schoot helaas over.

Met goede moed begonnen de mannen uit Idskenhuizen aan de tweede helft maar al snel kregen ze de 3-1 om de oren, door fouten in de verdediging. Eigenlijk was daarmee de wedstrijd gespeeld. Wat er ook werd geprobeerd er werd geen kans meer gecreëerd en Leovardia kon betrekkelijk eenvoudig de wedstrijd uit spelen.

Met deze uitslag blijft het erg spannend in de onderste regionen en is de thuiswedstrijd van volgende week tegen Balk weer van groot belang.