DTD RENADO 4 3 4Op 25 september 2022 speelde Renado 1 haar eerste competitieduel van dit seizoen thuis tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Oerterp. Renado won in een leuke wedstrijd met 2 – 0 van deze hoger ingeschatte tegenstander. Vandaag was het tijd voor de, zoals de Engelsen zo mooi kunnen zeggen, “re-match”. Renado ging vol goede moed richting Ureterp.

Echter, die moed zakte menigeen die Renado een warm hart toedraagt al gauw in de welbekende schoenen. Al in de eerste helft bleek dat Oerterp de bovenliggende partij was. Daar waar Renado sporadisch een kansje wist te creëren, wisten de opponenten er in de eerste helft al vier in het netje te leggen. Dat betekende dat er met een behoorlijke achterstand gerust ging worden. Het bakkie thee hielp helaas niet.

In de tweede helft gingen beide ploegen door op de weg die ze de eerste helft al ingeslagen waren. Renado er af en toe uitkomend, en als ze al een kansje hadden missend. Oerterp er veel vaker uitkomend, en als die een kansje hadden scorend. Na 90 minuten stond er een 7 – 0 nederlaag op het bord. ,,Dit zijn uitslagen die je natuurlijk niet wilt’’, aldus Peter de Lange na afloop, ,,Laat ik er maar van uit gaan dat dit een collectieve off-day van Renado was, zoals dat dat ieder team wel eens een keer per seizoen overkomt. Deze maar snel vergeten, en concentreren op de wedstrijden die gaan komen!’’

Archieffoto: De Zakenman