230128 ScJoure VVI aanvalVoetbalvereniging VVI uit Idskenhuizen heeft de eerste wedstrijd na de winterstop tegen SC Joure gewonnen. De streekderby kende een grote publieke belangstelling. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een zeer indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van een JO-19 speler bij SC Joure.

Joure begon sterk en had na drie minuten al op voorsprong kunnen komen. De kopbal van dichtbij was niet goed genoeg om VVI-doelman Jelle Jelsma te passeren. Daarna waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. De ploeg uit Idskenhuizen drong op een gegeven moment aan met een aantal corners op rij en een vermeende handsbal. Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart. In de 44e minuut een grote kans voor VVI-speler Gerrit de Vries, waarbij de Jouster doelman uitstekend redde. Direct daarop volgde een enorme kans voor Joure, waarbij de bal door Ronald de Jong van de doellijn werd gehaald.

Na de rust eigenlijk een zelfde spelbeeld waarbij VVI misschien iets meer kansen kreeg. Opvallenbd was dat Rutger Portena daar elke keer bij was betrokken. In de 57e minuut was het dan toch raak voor de thuisclub. Een voorzet werd keurig terug gekopt door Jens Talsma en Jan Faber haalde verwoestend uit 1-0. Daarna moest Sc. Joure wel komen. De ploeg kreeg ook wel een aantal kansen maar gaf daardoor ook ruimte weg waar de VVI voorwaartsen niet genoeg van profiteerden. Het eindsignaal werd door het thuispubliek met gejuich ontvangen maar de algemene mening was wel dat iedereen deze zaterdag de Jousters wel een puntje had gegund.

Zo kwam een einde aan een wedstrijd waarin voor een ieder weer eens duidelijk werd dat voetbal uiteindelijk maar bijzaak is.

Foto's: VVI

Een indrukwekkende minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd.230128 ScJoure VVI minuutstilte230128 ScJoure VVI rookbom