Menu

zoeken

snvvDinsdagavond om 20.00 uur stond de bekerwedstrijd tegen Stânfries op het programma. De dames uit Sint Nyk troffen dit team vorig seizoen ook in de beker. Die wedstrijd werd toen met 1-3 verloren. Dat SNVV dus erg gebrand was om te winnen, was duidelijk. Tot zo’n 2 uur voor de wedstrijd was de samenstelling van het team die avond echter nog niet helemaal duidelijk. Uiteindelijk vertrokken de dames met een combi selectie, bestaande uit dames 1, 2, en 3. Dat beloofde absoluut geen saaie avond te worden. 

En dat werd het ook niet! Adelina, normaal gesproken spelverdeelster in dames 3, mocht deze avond het spel gaan verdelen bij dames 1. Floor, Meke en Carin uit dames 2, sloten ook bij de selectie aan. Dat het de eerste set een beetje wennen was, was dan ook niet gek. De set werd verloren met 25-18. 

Het spel was zeker niet slecht, maar er moest meer gevochten worden voor de punten, oftewel: beuken! Dat is precies wat SNVV ds 1 (en 2 & 3) dan ook gingen doen. Soms vierde Stânfries al hun punten, maar visten de dames uit Sint Nyk nog onmogelijke ballen van de grond om ze vervolgens ook nog te scoren. De tweede set werd met de 19-25 gewonnen. 

De derde set begon SNVV niet goed en keken binnen no time tegen een 5-0 achterstand aan. Toch werd de rust bewaard en de set ging gelijk op. Aan het enthousiasme bij elk gescoord punt, lag het deze avond in ieder geval niet! Er werd goed gevolleybalt en de set-ups van Adelina werden goed ingeslagen. Ook de derde set wist SNVV naar zich toe te trekken, 21-25. 

In de bekerwedstrijd gaat het om 3 gewonnen sets, dus om de wedstrijd af te maken moest SNVV de laatste set winnen. Hoe meer de dames uit Sint Nyk in hun spel kwamen, hoe slordiger het aan de kant van Stânfries werd. De laatste set werd dan ook redelijk eenvoudig gewonnen met 17-25. 

De ontlading na de wedstrijd was groot! Voor SNVV een heerlijk gevoel om in deze samenstelling de bekerwinst mee naar Sint Nyk te nemen. 

Aankomende zaterdag speelt DIJEMAGO SNVV ds1 om 19.30 uur in Zwolle tegen C.S.V ds1. Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!