vve leowardie 1 1 2IDSKENHUIZEN – Het venijn van het duel VVI tegen Leovardia uit Leeuwarden zat zaterdagmiddag op het sportpark de Stripe in de staat. Vijf minuten voor het eindsignaal had iedereen zich verzoend met de  0 – 0. Tot Leovardia geheel onverwachts toch VVI op een 0 – 1 achterstand schoot. Een penalty voor VVI in de allerlaatste seconden bracht toch nog gerechtigheid voor de Idskenhuisters.

Het spitsenduo Thom van Lingen en Pieter Wijnja had in de 7e minuut alle kans om VVI op voorsprong te zetten, maar de voorzet van van Lingen was net te scherp om af te ronden. De eerste twintig minuten was in het voordeel van VVI, maar hierna werden de van de derde klasse gepromoveerde Leeuwarders de beter voetballende partij. Slecht één keer leidde dit tot een kans maar gelukkig voor VVI ging de bal net over.

In de tweede helft werd het niet veel anders al probeerde VVI met  inzet de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het spel ging op en neer, maar tot echte doelrijpe kansen kwam het niet. Tot vijf minuten voor het einde geheel onverwacht de bal door Leovardia achter doelman Jelle Jelsma werd geschoven. Het was Jitze Lindeboom die in de allerlaatste seconden door een penalty de verdiende gelijkmaker scoorde nadat een VVI aanvaller randje 16 werd gevloerd.

De supporters van VVI kunnen hun club volgende week in en tegen Balk steunen en het verlies in de beker wegpoetsen.

vve leowardie 1 1 2vve leowardie 1 1 3vve leowardie 1 1 5vve leowardie 1 1 6vve leowardie 1 1 7vve leowardie 1 1 8vve leowardie 1 1 9vve leowardie 1 1 10vve leowardie 1 1 11vve leowardie 1 1 12vve leowardie 1 1 13