Menu

zoeken

22082055 AKkrum Slingeraap plonsNiet alle deelnemers halen de overkant van De BoarnAndré de Jager uit Ouwsterhaule is voor de tweede achtereenvolgende keer Fries kampioen Slingeraap in de categorie 35-plus geworden. Over het riviertje De Boarn in Akkrum sprong hij zaterdag een nieuw Fries seniorenrecord: 14,60 meter. Met het totaal van 28,97 meter uit zijn twee beste sprongen prolongeerde hij zijn titel uit 2019, toen de laatste Friese kampioenschappen werden gehouden.

De organisatoren van de Open Friese Kampioenschappen Slingeraap waren maar wat blij dat ze na twee coronajaren het evenement weer konden organiseren. Deelnemers slingeren zich met behulp van een klimtouw, dat in een hoge kraan precies boven het midden van De Boarn hangt, over het water en landen in een zandbed.

Huizenhoog favoriet Jochem van Kalsbeek uit Akkrum vestigde voor de tweede achtereenvolgende een Fries record. Tijdens het kampioenspringen maakte hij direct al een sprong van 16,34 meter en ging hij over zijn Fries record uit 2019 heen. Zijn status als recordhouder maakte Van Kalsbeek met titelprolongatie tijdens de 38ste editie van Slingeraap helemaal waar. In de finalesprongen lukte het hem echter niet om over de 16 meter heen te komen. Dat kwam mede door een terugstap, maar hij was dit jaar met een totaal van 31,52 meter toch weer de beste.

Heren 35+:
1. André de Jager Ouwsterhaule 28,97 m 14,60m (FR)
2. Henny Overdiep Akkrum 25,42 m
3. Jens Laurioh Duitsland 24,97 m

Foto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!