Menu

zoeken

Vanwege de corona-pandemie zijn alle sportcomplexen gesloten, maar tennissen kan altijd. De broertjes Gerben en Folmer Hannema uit Akkrum hebben de Leppedijk naast hun woning omgeturnd tot tennisbaan. Ze slaan hun balletje zolang er geen verkeer langskomt. Het ruilverkavelingsweggetje is in coronatijden razend populair. Wandelaars, joggers, hardlopers, fietsers, motorrijders en automobilisten weten de toeristische landweg tussen Akkrum en Grou goed te vinden.Om het sportief bewegen onder kinderen in de hele gemeente aan te jagen organiseren Sportbedrijf De Fryske Marren en Sociaal Werk De Kear in de zomervakantie de kindersportweek. Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus zijn er in de gehele gemeente gratis sportclininics. Deze clinics worden door de plaatselijke sportverenigingen gegeven. Leerlingen van de basisschool kunnen allerlei sporten gratis uitproberen.
 
Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis met alle clinics mee doen. Meer informatie en opgeven is te vinden op https://www.sportbedrijfdfm.nl/sportweek/ Het overzicht op de website laat de deelnemende clubs zien en hun contactgegevens, zoals website en mailadres. Op lang nog niet alle pagina’s met clubgegevens staat informatie over de clinics.
 
De deelnemers uit het werkgebied van DeSintNykster.nl en dorpsblad De Zakenman zijn als volgt:
 
  • Sportschool Gymplaza Sint Nicolaasga doet op onder de volgende terrein mee: aerobics, bootcamp, bewegen op muziek , crossfit, fittest, fysiotherapie of beweegadvies, nordic walking, ouderensport of seniorenfit, personal training, pilates, Reshapeclub yoga, Zumba
  • Hengelsport of vissen
Schaatsen
 
Tennis
 
Voetbal
 
Volleybal


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!