Menu

zoeken

Petra Kruyt woont het dichtst bij de banen van Golfclub Heidemeer in Heerenveen. Jaarlijks plukt ze tientallen golfballen uit het water achter haar woning. Regelmatig komt er ook wel een afzwaaier bij haar op het terras terecht.Jongeren met autisme kunnen bij Burggolf Sint Nicolaasga kennismaken met aangepast golfen. Instructeur Auke Hempenius verzorgt voor hen een clinic van elf weken. Buurtwerkers van Sociaal Werk De Kear in Joure kwamen met het idee.

,,We zien graag dat alle doelgroepen mee kunnen doen aan een sport die bij hem of haar past. Auke is erg enthousiast over golfen en brengt deze passie graag over aan jongeren, aldus de jongerenwerker Lonneke Post van De Kear.

De clinic start met een gratis kennismakingsles op woensdag 17 augustus om 18:00 uur op de golfbaan van Burggolf Sint Nicolaasga. Daarna gaat de reeks van 11 lessen van start op woensdag 24 augustus. De kosten bedragen 11 euro per clinic. Voor materialen wordt gezorgd door Burggolf. Zijn de kosten voor de clinic te hoog door een smalle portemonnee dan kun je dat aangeven bij de Buurtwerker Sport. ,,We kunnen dan kijken naar de opties om het meedoen toch mogelijk te maken.’’

Jongeren die het golfen graag willen proberen kunnen zich aanmelden bij Lonneke Post, buurtwerker Sport bij De Kear. of via 0651-291195.

Foto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!