Menu

zoeken

Een eenzame jogger draaft over de Birstumerdijk onder Nes bij Akkrum. SINT NICOLAASGA - Thijmen Groenendal uit Sint Nicolaasga is als tweede gefinisht op de Woudagemaalloop in Lemmer. De Sint Nykster voltooide de Kids Run van twee kilometer in een tijd van 7.31 minuten. Sem Grit uit Lemmer was net drie seconden sneller dan Thijmen.

Aan de 2 kilometer lange Kids Run deden 24 jongens mee. Jens Groenendal uit Sint Nyk deed 10:49 minuten over de afstand en werd vijftiende. Esmee Klein uit Follega werd tiende bij de meisjes met een tijd van 13:29 minuten.

Op de 5 kilometer kwam Tryntsje Postma-Bouwhuis uit Scharsterbrug als vijfde over de finish (24:21 minuten). Cathrien Noppert uit Idskenhuizen werd tiende (28:11 minuten), Doutsje van der Meer elfde (28:12) en Joke Bouwhuis uit sint Nyk 22ste (30:52 minuten).

Op de tien kilometer kwam Ronald Sikkema uit Idskenhuizen als tiende over de finish in een tijd van 45:42 minuten. Bij de vrouwen finishte Jannette Ozinga uit Follega als elfde in een tijd van 1:01:03 minuten.

Aan de Woudagemaalloop deden woensdag 15 juni ruim tweehonderddertig lopers mee. Het was de achtste editie van het hardloopevenement in Lemmer.

(Foto: archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!