logo vviBURGUM - In grote getale waren de VVI aanhangers vandaag naar Burgum afgereisd. Op het prachtige sportcomplex aldaar moest VVI zaterdagmiddag aantreden tegen FC Burgum in de eerste wedstrijd van de nacompetitie.

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van VVI supporter Bauke Plantinga, begonnen beide ploegen wat afwachtend aan de wedstrijd. Pas na een minuut of twintig kreeg Burgum het eerste kansje. Maar de eerste mega grote kans was voor Pieter Wijnja die van dichtbij er net niet in slaagde om VVI op voorsprong te zetten. Toen, na ongeveer een half uur, beleefde VVI tien vreselijke minuten en kreeg daarin maar liefst 4 doelpunten om de oren. Een combinatie van niet goed dekken, gebrek aan scherpte en domme pech zorgden ervoor dat VVI bij rust met 0-4 achterstond terwijl ze voetballend zeker niet minder waren.

In de rust wisselde VVI trainer Bas Bijen 3 spelers, wat er in ieder geval voor zorgde dat Burgum amper nog een kans kreeg de 2e helft.

Aanvallend leverde het, met Kevin Meijer in een absolute hoofdrol, een behoorlijk aantal mogelijkheden op. Toch was het ook daar het vandaag te vaak "net niet".

Dat VVI toch nog twee keer scoorde was niet meer dan terecht, maar helaas niet voldoende om nog in de buurt van een overwinning te komen. Al met al een ietwat teleurstellend einde van een best wel prima seizoen waar staf en spelers trots op terug kunnen kijken.