Menu

zoeken

09-10-2004 Tijd: 14:30- Plaats: Heerenveen Adres: sportpark De Akkers, Rottumerweg Onderwerp: zaterdag - voetbal -eerste klasse Heerenveense Boys-Leeuwarder Zwaluwen                                    LANGWEER  - David tegen Goliath oftewel Langweer tegen MKV 29, zo was het affiche deze middag op het Tjillân in Langweer. Onder het toeziend oog van voorzitter Pieter Anne Brinksma en het leidersduo Jappie en Hanneke Elzinga. Trainer Rob Ton was ziek en de honneurs werden waar genomen door Folkwin Elsinga.

Doordat het tweede was afgelast doordat de tegenstander te weinig spelers had, waren er genoeg beschikbaar voor het eerste en dan kies je voor de jeugd. Op de bank zaten Jorn en Michel Postma, Laas Spanumburg, Thomas de Jong en good-old Douwe van der Schaaf. Hein Veenstra normaliter in het tweede starte op de links-back deze middag, en we hadden ook het competitiedebuut van Reinout Krikke (18 jaar).

Al in de 5e min was daar het antwoord van MKV na een snelle aanval over rechts en twee man vrij in het centrum 0 – 1. In de 10e min een uitstekende redding van keeper Kevin Cox. In de 17e min weer een aanval van MKV en Kevin Cox red goede. In de 24e min een tegen aanval via Sander Drost die in het zijnet schiet. In de 27e min een goede redding van Kevin Cox na een aanval van MKV. In de 29e min kan de spits van MKV zo door het centrum van de defensie lopen en via de binnenkant van het veld de 0-2 aan tekenen. De ploeg uit MKV zond bijna niet een verkeerde pass en waren ontzettend balvast. In de 38e min een wereldgoal van buiten het strafschopgebied in een keer in de kruising 0-3.In de 41e min een schot van Pieter Bloemendaal naast. In de 45e min een goede verdedigende actie van Rik de Jong tegenover twee man.

Na de pauze keert Sander Drost niet meer terug en zijn vervanger is Jorn Postma. In de 52e min komt MKV op 0-4. René Feenstra valt geblesseerd uit en zijn vervanger is Douwe van der Schaaf. In de 55e min een goede aanval van Langweer, Pieter Marten Brinksma stuit op de keeper. In de 62e min gaat een speler van MKV over de knie bij Douwe van der Schaaf wat een penalty oplevert 0-5 Kevin Cox is kansloos. MKV breid in de 65e min de stand uit naar 0-6. Interim trainer Folkwin Elsinga wisselt de resterende bankspelers, Laas Spanumburg voor Hein Veenstra, Michel Postma voor Pieter Marten Brinksma. Ook komt in de 75e min Thomas de Jong in het veld voor Reinout Krikke. In de 77e min een afstand schot van Ferdy Feenstra naast. In de 79e min kopt de aller kleinste man van het veld op de lat boven Kevin Cox.

Conclusie: MKV was twee maatjes te groot. Laas Spanumburg deed het goed op de linksback, Reinout Krikke had een verdienstelijk debuut, en al die jonge spelers vochten voor wat het waard was. Het is voor al die jonge spelers de eerste keer dat ze op vierdeklas niveau spelen, automatismen in de ploeg krijg je door veel met elkaar te trainen, als twee keer niet lukt in de week, probeer er dan minstens voor te zorgen dat je er op vrijdagavond wel bent.

Volgende week speelt Langweer uit tegen ONB in Drachten.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!