Menu

zoeken

boornbergunm langweer 5 1 13BOORNBERGUM  - Langweer heeft zondagmiddag  op het sportpark De Kampslach met 5 – 1  verloren van Boornbergum . Op een slecht veld was het met de rust al 4 – 0, na de rust scoorden beide teams elk één keer.

Langweer met de nieuwe keeper Kevin Cox in doel kon geen vuist maken tegen Boornbergum. Ervaring, inzicht alles komt dan om de hoek kijken, zoals met elke jonge speler. En jonge spelers heeft Langweer hard nodig, ook voor de toekomst van de VV Langweer.

Boornbergum is ook een ploeg met oudere spelers , die de laatste jaren altijd veel moeite had met Langweer. Sommige Langweer spelers hadden het even niet in de 1e helft. Ferdy Feenstra kwam door zijn werk, wat later in Boornbergum. Langweer startte verassend met als libero Marc de Groot , waardoor Aurelius Faber zich op het middenveld kon onderscheiden. De 16-jarige Laas Spanumburg begon op de links back positie. In de 5e min een slippertje van Rik de Jong , maar Kevin Cox red de situatie. In de 12e min een afstandsschot van buiten de 16 m van een Boornbergum speler , en via de binnenkant van de paal rolt de bal tegen het net 1 -0 . In de 14e min een hachelijke situatie in het strafschop gebied van Boornbergum wat niets oplevert. In de 17e minuut red Marc de Groot met een kopbal over de lat. In de 22e minuut profiteert Pieter Marten Brinksma bijna na gepruts van Boornbergum in de achterhoede. In de 23e minuut een voorzet vanaf links en vanuit de rug van Laas Spanumburg komt een speler van Boornbergum die vrij de 2 – 0 kan inschieten. In de 30e minuut  red Kevin Cox prima uit een corner door de bal op de lijn te stoppen. Even later een  uitval van Boornbergum word het 3 – 0. In de 36e min schiet Rene Feenstra van afstand over. In de 37e min na een pass van Pieter Marten Brinksma schiet Chanon Wongphim naast, daar had veel meer ingezeten. Vlak voor het rustsignaal wordt voorstopper Rik de Jong uitgekapt, en is ook Kevin Cox kansloos 4 – 0.

 Na de rust komt Ferdy Feenstra in het veld voor Laas Spanumburg.  Na twee minuten schiet Rene Feenstra over. In de 54e min lijkt het wel comedy Capers in het centrum van de Langweer verdediging, Rik de Jong gaat gruwelijk in de fout en via het been van Rik de Jong rolt de bal precies voor de voeten van een Boornbergum speler die 5 – 0 scoort. Ook Kevin kon er niet meer bij. Het wordt tijd voor de gebroeders Postma , en die komen in het veld in de 56e min voor Folkwin Elsinga en Chanon Wongphim. In de 57e min komt Langweer op 5 – 1 nadat spits Pieter Bloemendaal keurig in stelling word gebracht en niet faalt. Daarna voetbalt Langweer keurig mee met Boornbergum en op een voor Michel Postma vreemde plek , linksback en daar deed hij het prima en ook Jorn Postma op de rechts buiten viel goed in. Al met al een matige 1e helft voor de ploeg uit het Watersportdorp en een redelijke tweede helft waar de jonge spelers goed van zich afbeten.

Langweer houdt de moed erin “Maar we gaan er met z’n allen voor zowel jong als oud , en probeer de trainingen zo goed als het kan te bezoeken.”

Volgende week speelt Langweer Thuis tegen MKV, 29 uit Leeuwarden.

(foto's: De Zakenman)

boornbergunm langweer 5 1 8boornbergunm langweer 5 1 9boornbergunm langweer 5 1 13boornbergunm langweer 5 1 14boornbergunm langweer 5 1 16boornbergunm langweer 5 1 20boornbergunm langweer 5 1 21boornbergunm langweer 5 1 22boornbergunm langweer 5 1 34boornbergunm langweer 5 1 42boornbergunm langweer 5 1 47boornbergunm langweer 5 1 54Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!