Menu

zoeken

LANGWEER HARLINGEN 4LANGWEER -  Al vanaf het begin van de competitie is de lijst met blessures groot bij Langweer 1. Als kleine dorpsclub moet je roeien met de riemen die je hebt, en het is zoeken naar jeugdige parels die het aan kunnen , en die ook willen. De geblesseerde spelers Thomas de Jong , Edwin Drost en Aurelius Faber waren er niet bij, en Remco Sappe is op de weg terug. Ook Chanon Wongphim had afgezegd , als mede Hein Veenstra. De spelers die er wel waren hebben geknokt voor wat ze waard waren. De wisselspelers waren deze middag Folkert Sappe, Laas Spanumburg(16 jaar), Michel Postma (16 jaar), Kevin Cox en good-old Pieter Kraak.

Het eerste schot van de wedstrijd was op het doel van Langweer,. Daarna golfde het spel op en neer. In de 17e  min kreeg Langweer een vrije trap die Marc de Groot naast schoot. In de 27e min een voorzet vanaf rechts , waarna de spits van Harlingen over schiet. In de 33e min weer een redding van keeper Gosse Cox, na een Harlingen aanval. In de 34e min moest Jan Bouke Faber ingrijpen tijdens een aanval van Harlingen , en de ultieme kans kwam voor Harlingen in de 41e min door een pegel van afstand die keeper Gosse Cox al zwevend naast tikte. De ploegen gingen rusten met een 0 – 0 stand.

Ook na de rust ging Harlingen aanvallend door en Langweer kwam er via snelle counters uit in de omschakeling. Zo ook in de 57e min toen Sander Drost met een 1-2 door de defensie van Harlingen sneed , maar niemand kon profiteren voor het doel van Harlingen. Michel Postma kwam in de 60e min in het veld voor Marc de Groot. In de 62e min een goede voorzet van Sander Drost waar de keeper ternauwernood Michel Postma van scoren af hield. Langweer streed voor elke meter , en de jonge spelers liepen het vuur uit hun sloffen. Ferdy Feenstra bleef maar gaan, ook Pieter Bloemendaal strijde voor elke meter in de spits, en de pas 16 jarige Michel Postma  speelde de bal rustig rond als een ervaren middenvelder. Ook op de rechterkant was de snelle Pieter Marten Brinksma nadrukkelijk aanwezig als stoorzender. In de 65e min loste Pieter Marten Brinksma een schot af in handen van de keeper van Harlingen. In de 67e min ging Pieter Marten Brinksma er weer vandoor over de rechterkant en zijn schot ging naast. Als tegen aanval schoot Harlingen in de 68e min over. In de 70e min komt Langweer goed weg in eenLANGWEER HARLINGEN 5 scrimmage voor het doel , waar een bal via de onderkant van de lat het veld weer in hobbelt. 

Het venijn zit hem in de staart, het spel golft op en neer. In de 73e min ontsnapt er een speler van Harlingen over de rechterkant en René Feenstra grijpt net op tijd in. In de 80e min komt Laas Spanumburg in het veld voor Pieter Marten Brinksma, en ook keeper Kevin Cox loopt zo nu en dan warm, als vader Gosse Cox weer opgelapt moet worden. En dan breekt de 84e min aan, een corner voor Langweer door Sander Drost genomen, en in de scrimmage is de 18-jarige Pieter Bloemendaal de keeper van Harlingen te snel af en scoort 1 – 0 .De Feenstra tribune gaat uit zijn dak. In de 89e min nog een kopbal van Sander Drost in de handen van de keeper van Harlingen. Er komen wel 7 minuten extra bij en Langweer is er nog niet , en dan toch komt Harlingen langszij in de 96e min.

Man van de wedstrijd Pieter Bloemendaal, een voorbeeld voor de jeugdige lichting.

Volgende week speelt Langweer uit tegen De Walden 1 in Damwoude

(Foto's ;De Zakenman).

LANGWEER HARLINGEN 2LANGWEER HARLINGEN 3LANGWEER HARLINGEN 6Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!