Menu

zoeken

150804 IFKS HeegHEEG - Onder regenachtige omstandigheden is het schipper Willem Ulbesz Zwaga dinsdagochtend op de Hegemermar niet gelukt om voor een stuntje te zorgen. De Opsjitter uit Langweer eindigde als twaalfde in de B-klasse van de IFKS. 

De nummers één en twee van Stavoren domineerden ook in Heeg, ondanks de verhuizing van het open water naar de kleinere meren. Net als de voorgaande wedstrijd won Arnold Veenema uit Sneek met de Zeldenrust. De nummer twee Ut en Thús met schipper Florian Zwart uit Sneek behaalde voor de derde keer een zilveren plak. 

Ook de 'z' uit Langweer lag eigenlijk de hele wedstrijd op een bekende positie. De Opsjitter schommelde over het algemeen tussen een zevende en negende positie. In de slotfase lukte het Zwaga echter niet om die positie vast te houden. Bij het eindschot kwam de Opsjitter uiteindelijk op een voorlopige twaalfde plek uit. In het klassement blijft het skûtsje uit Langweer vooralsnog met een negende plaats in de middenmoot staan.

(Foto: IFKS.frl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!